Троян! Приключи изпълнението на проект „Основен ремонт на централен корпус в ЦДГ „Синчец“


От 01 септември 2015 г. ЦДГ „Синчец“ в гр. Троян работи отново, след изпълнението на проект „Основен ремонт на централен корпус в ЦДГ „Синчец“.

Ремонтът на ЦДГ „Синчец“ е изпълнен по проект „Красива България“. Общата стойност на извършените строително ремонтни дейности е 141 575,75 лв., от които 60 % от бюджета на община Троян и 40% от проект  „Красива България“ .

преди
Снимката е заснета преди ремонта

От построяването на сградата през 1973 г. не са извършвани никакви вътрешни ремонтни дейности. Отоплителната и ВиК инсталации бяха амортизирани и в последните години аварийните ремонти зачестиха. В продължение на три месеца фирмата изпълнител – „ЕЛИТ – МХ“ ЕООД гр. Ловеч, извърши дейности по: подмяна на настилки и облицовки, предстенни облицовки с гипскартон, шпакловки и бояджийски работи. Сменени са дървените вътрешни врати и входната врата с алуминиеви. Основно са ремонтирани  сервизните помещения, подменени са електро-, водопроводна, канализационна и отоплителна инсталации. Монтирана е нова вентилационна система.

От 01.09.2015 г. детската градина, в която се възпитават 130 деца на възраст от 3 до 7 години, приема отново своите посетители.

Официалното откриване на ЦДГ „Синчец“ предстои на 08.09.2015 г. от 17:00 ч.

 

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността“

Коментари