ТРОЯН! Зрелостници в ролята на кандидат-кметове


очиНа 12 ноември, във връзка с празника на СОУ „Св. Климент Охридски” и Световната седмица по предприемачество, учениците от 12.б клас с профил „Стопански мениджмът” показаха как се правят избори за кмет на града. Четиримата кандидати за кметския стол, заедно със своите екипи, проведоха интересен диспут и представиха конкурентните си стратегии за развитието на Троян като независими кандидати. Основните теми, по които дискутираха, бяха свързани с бъдещото развитие на икономиката, демографските проблеми, създаването на качествена среда за младите хора, инфраструктурата. Присъстваха всички елементи на добре организирано предизборно студио – плакати на кандидатите, листовки и призиви за честна борба.

В политическите си платформи екипите предложиха промени, свързани със селското стопанство, изграждането на културни сгради, необходимостта от киносалон и спортни зали, повече културни
мероприятия за младите, условия за изява и професионална реализация. След дебата всички присъстващи дадоха своите гласове в импровизирана урна. Най-много гласове и престижния пост получи Самуил Симеонов, който наистина се отличи с ораторските си качества, свежи идеи и желание за работа. Директорът на училището г-жа Цекова поздрави зрелостниците за задълбочената им подготовка по проблемите на града ни. Диспутът обогати комуникационните способности на дванадесетокласниците и ги накара да се замислят за бъдещата си реализация в родния град.

Памела Монева, 12.б клас
Източник: www.svetikliment.com
Коментари