Троянско нашествие на „Бургас и морето“


30 юли 2016 година може да се определи като троянското нашествие на най-известния певчески конкурс в страната „Бургас и морето“.

В допуснатите дванадесет финалиста, град Троян се представи с цели трима – Радко Петков, Христо Младенов и Божидара Симеонова, като първите две места бяха троянски – за Радко Петков и Христо Младенов.

Радко се представи изключително с песента „Отиде си лятото“ – автор Живко Колев, музиката и аранжимент – Димитър Гетов и получи внушителните 49 от 50 точки на журито в състав Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Светослав Михайлов, Веселин Пренеров и дует „Ритон“.

Тук можете да видите неговото изпълнение:

Втори остана дуетът на Христо Младенов и Димитър Атанасов (познат на троянската публика с множеството си изяви и подкрепа на талантливи троянски деца) с тяхната песен „Нищо не е същото“ – автор – Йоана Мирчева, музика – Димитър Атанасов, аранжимент – Юлиан Янев и Димитър Атанасов.

Ето изпълнението на Христо и Димитър:

На толкова голям форум се представи и друга любимка на троянската публика – Божидара Симеонова. Тя изпя песента по своя музика „Аз не съм безразлична“, автор – Лина Борджиева и аранжимент – Димитър Косев. Лично Стефан Диомов поздрави младата изпълнителка и ѝ пожела много бъдещи успехи.

bozhidara-simeonova

Важно е да се отбележи, че троянските участия на 34 издание на конкурса идват във формат, в който тази година имаше изпълнители като Росица Кирилова и Петя Буюклиева, а това прави победите още по-значими!

Коментари