Троянски ученици с участие в регионално състезание за професии „Албена 2016“


На 14 март 2016 година се проведе регионално състезание за професии „Албена 2016“. СОУ „Васил Левски“ – Троян се представи с четири участника – готвач, сервитьор-сомелиер, сладкар и барман.

Състезанието се проведе в 5 звездният хотел „Фламинго Гранд“. Журираха представители на браншовите професионални организации.

Подготовката на троянските участници беше много тежка, защото се застъпи с благотворителния коктейл на училищното настоятелство и Първото кулинарно областно състезание, на което училището беше домакин.

Квоти за участие в „Национална кулинарна купа“ спечелиха готвачът – Станимир Гачевски от 12 клас (6 място) и сервитьор-сомелиерът – Светла Маринова от 11 клас (5 място). Сладкарят Десислава Бирова остана четвърта, само на няколко точки от третият, но в тази категория квота печелят само първите трима. Барманът Анна Пандурска беше много атрактивна и се представи достойно.  Подготовката за двамата спечелили квоти ще продължи за Пловдив, където е най-голямото кулинарно шоу – „Национална кулинарна купа“, в края на месец април.

Коментари