Троянският Туин Пийкс! Ябълката на раздора-ЕПИЗОД 11


В XI епизод от Троянският Туин Пийкс ще видите Ябълката на раздора, а именно самия водопровод, който захранва к.к. Чифлик. Построен в далечната 1994 година, направен първоначално да захранва базата на Спарки Елтос и сегашният хотел Балкан. Това е единственият изграден и работещ водопровод в к.к. Чифлик, благодарение, на който днес има изградени и работещи хотели в курорта. Показваме ви го, за да видите истината, която грантаджийската медия „Зов Нюз“ скри и показа само угодното за своите поръчители сдружение „Курортен комплекс Чифлика“. Както ви показахме в предишните серии, много по-лесно е за някои членове на сдружението, е да пуснат помпа в реката и така да захранват хотелите и къщите за гости, без да плащат и без да отговарят на елементарни хигиенни норми. Къде са компетентните институции, които следят тези неща? 

Водохващенето на фирма ДАД ООД се намира на 3 км над хотел Балкан в подножието на Козя стена. Пътят до там е изключително лош, единствено с високопроходим джип или ATV може да се стигне до там. През зимата работниците на ДАД ООД не могат да стигнат с превозно средство до там и се налага да вървят 3 км пеша в продължение на повече от 1 час.

По трасето на водата има 3 разпределителни шахти, които служат да намаляват и изравнят налягането на водата. Иначе при 500 метра денивелация водата ще дойде с 50 атмосфери и ще пръсне тръбите.

Поддръжката на водопровода е изключително трудна и скъпа в тези условия на пътуване. Вижте сами:

Коментари