Троянският Туин Пийкс! Сдружение „Курортен комплекс Чифлика“ е обявило „хибридна война“ на курорта Чифлик …. Защо!? Сдружението затрива курорта, до кога … !!! ЕПИЗОД 7


Как се изгражда една „фалшива новина“ като я пришиеш към сюжет, който изглежда привидно истински. Майсторите на това са инкубаторите на „фалшиви новини“,   грантаджийските сайтове като „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“,  „Зов Нюз“, „Бивол“, „Виршавфтблат Булгарише“, „Фрог Нюз“ и т.н. все ревящи за спонсорства и винаги някой ги тормозел за нещо. Сюжетът е едни и същ при всички, така се опитват да предадат тежест на казаното като внушават, че след казаното от тях, някой е започнал да им упражнява  натиск, най-често полицията, след сигнал от пострадалите от интервю. Стилът на тези фабрики за хибридни войни е преса срещу интервюирания, който трябва да бъде изкаран за злодей. Това и правят, прегледайте видеата, които са правени от тези сайтове и ще видите как се държат с едните и как с другите интервюирани, нападките и острия тон провокират агресия, която ескалира и следват жалби, от които после се оплакват псевдо журналистите! Това е похват на фабриките за „фалшиви новини“, а когато видите такова поведение, бъдете сигурни, че някой иска да ви излъже – като журналиста започне да се прави на жертва. Така една зле скалъпена история, се сваля на нивото на  битовизъм.
Така и скандално известната „Фея“ г-ца Искра, както я наричат в Чифлик, която винаги е жертва на нещо! В предния епизод видяхме как артистично представя като жертва, която щяла да посегне на живота си, ако не получи от фирма ДАД-ООД съгласие за подаване на вода. Видяхме и всички маневри, които прави с цел постигане на целия резултат, без да подбира средства и понякога със спорен морален стандарт.
Как и защо само хотелите „Фея“ и „Алфаризорт“ в Чифлик имат проблеми с водопровода и водата давана от фирма ДАД- ООД? Защо всички останали са в отлични отношения с фирма ДАД-ООД и получават вода от водопровода?  Въпросните отговори ще намерите в следващите епизоди.
А защо „хибридната война“, която водят тези два хотела „Фея“ и „Алфаризорт“ е опасна за курортен комплекс Чифлик? Защото унищожават градения с години имидж на курорт Чифлик с „фалшиви новини“ разпространявани от такива сайтове!

 

 

 Спомнете си за един друг криминален приватизатор Борис Бояджиев, който се правеше, че бил от Троян, а в същото време се установи, че е от Асеновград, бил горял и му палили колите в приватизираното дружество „Балканска Звезда“! Ами същият Борис Бояджиев се установи, че е съдружник на Генерал Любен Гоцев в приватизационен фонд „Свети Никола“, който открадна хиляди бонови книжки на Троянци (на всички работници от Елма-АД), за да може през 2013г. да получи подарък всички активи на фонда (Химатех, Елпром Харманли, Балканска Звезда и още десетки). Същият Борис Бояджиев използваше същите медии „Капитал“, „Дневник“ , „Медиапул“, „Бивол“, „Виршафтблат Булгарише“ , „Гласове“ и още няколко печално  прочути със стилистиката си на пасквили. А Борис Бояджиев, за да завършим примера, бил участвал в покушения срещу лица, докато бил в редовете на Държавна сигурност на БКП по времето пред 1989г. и този човек твърди, че му били  развити болтове на камион в цеха в Троян  и имало палеж на две баничарки в двора на  „Балканска Звезда“! Борис Бояджиев, който активно е замесен в убийства на хора като агент на Държавна сигурност на БКП !!! Бояджиев, който е замесен в обира на Алфабанк с над 21 млн. лева, Бояджиев, който през 2013г. обяви фалит на фонда за масова приватизация „Св. Никола“ (ИХК), след като открадна всички над 6 000 бонови книжки на работниците на Елма-АД и стана индустриалец, тъй като стана най-големият акционер във фонда, като Николай Банев. Някрая през 2011г. Борис Бояджиев пусна молба за фалита на Елма-АД, чрез подставена фирма Елком -ООД и през 2017г. се показа като цедира вземането на собствената си фирма Глобекс-ООД като лъсна и тази му измама. Така се водят „хибридни войни“ , чрез маскиране на  престъпления като си изграждаш образ на жертва от нещо!  Но след време всички го разбират, за това „фалшивите новини“ , „умират“ много бързо, когато се намери медия като нашата, която да ги разобличава. 
 
Това е мисията ни, както и на Президента на САЩ г-н Тръмп ежедневно се бори  срещу „фалшивите новини“.
Коментари