Троянските самбисти станаха отборни шампиони


През изминалия уикенд се проведе ДЛОШ по самбо за най-малките състезатели в този спорт -момчета и момичета, юноши и девойки младша възраст.
В столичната зала „Локомотив“ нашият клуб бе представен от четири момичета, осем момчета, шест девойки и двама юноши мл.възраст. Те завоюваха общо 7 шампионски титли, две сребърни отличия и три бронзови медала.
2imageОтличното представяне на децата ни за поредна година ни донесе и отборните титли на България както при най-малките момичета, така и при девойките младша. Така СК“Чавдар“- Троян затвърди лидерските си позиции и името на най-добър клуб в женското направление в този спорт. Друг факт, с който можем да се гордеем, е, че за четвърта поредна година ние сме неизменни отборни шампиони на България.
Това ни дава големи надежди за бъдещето, тъй като растат достойни последователи на доказалите се вече на световната и европейска спортна сцена. Такива са Изабела Христова (Европейска шампионка) и Десислава Цонева (двукратна Европейска вицешампионка), които също бяха в залата и даваха допълнителен стимул за победа на подрастващите ни самбисти.
А когато споменах успехи, то ето и имената на нашит състезатели, допринесли това да се случи:

ШАМПИОНИ НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2016год.:
Илияна Маринова (кат. 26кг. -момичета), Деница Георгиева (кат. 28кг. -момичета), Деница Божинова (кат. 30кг. -момичета), Мартин Колчев (кат. 30кг. –момчета), Стефан Митев (кат. 35кг. –момчета), Никол Цанкова (кат.43кг. –девойки) и Памела Мачковска (кат. 51кг. – девойки.)

СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ:
Таня Радулова (кат. 47кг. – девойки) и Нестор Несторов (кат. 62кг. – юноши)

БРОНЗОВИ ОТЛИЧИЯ:
Десислава Дичевска (кат. 32кг. –момичета), Христина Грънчарова (кат.47кг. –девойки) и Цветозар Асенов (кат. 42кг. – юноши)

Друго нещо, което може да ни радва, е и дублирането на шампионските титли на Стефан Митев и
Никол Цанкова, които са шампиони на страната ни за 2016г. и по джудо за възрастта си. Надеждите ни, свързани с Никол, са и призово класиране на Балканския шампионат по джудо, който ще се проведе от 24-ти до 26-ти юни в Скопие, Македония.

Николай Матев

Коментари