Трифон Панчев: Много скоро ще предприема законови действия този цирк да приключи


„Местните инициативни групи са създадени с цел улеснено и бързо усвояване на средства по европейските мерки за финансиране от предприятия, граждани и организации. Към момента се забелязва едно концентриране на власт и права в една група от свързани лица, което дори да е законно, буди много притеснения за работата на МИГ- а. Още по-притеснителното е, че представителят на община Дряново – д-р Нено Ненов, избран за такъв с гласовете на съветниците от ГЕРБ и Зелените, до момента не е информирал Общината за проведените събрания през последните 5 месеца. Неизпълняването на това задължение предизвиква много въпроси за законността в работата на този орган.

Наскоро при мен дойде една гражданка, която искаше да разширява малък бизнес – фризьорски салон, с желание да бъде подпомогната по някоя от програмите в МИГ -а. Било й казано, че няма как, а впоследствие установихме, че е имало възможност по част от мерките тя да участва и да разшири своя бизнес.

Прави впечатление, че финансиране получават предимно определени фирми, свързани с кръга на цитираните от Вас имена.

Уверявам гражданите, че много скоро ще предприема законови действия този цирк да приключи. Ако бъдат открити злоупотреби, ще бъдат сигнализирани всички органи. Наскоро представителите на малките общини имахме среща с главния прокурор Иван Гешев и на нея той увери, че ще работи по всеки сигнал, за да се пресече корупцията на всяко ниво в държавата“.

Трифон Панчев, извадка от Facebook.

Коментари