Трифон Панчев: БСП е готова да управлява. Загърбихме вътрешните боричкания


„Твърдо заявявам, че БСП е готова да управлява. За мен това правителство и управление са тотално изчерпани. Колкото по-рано се подаде оставка и отидем на предсрочни избори, толкова по-добре за всички. Очевидно управляващите се борят на всяка цена да запазят властта, тъй като за тях това е въпрос на оцеляване. Дали хората ни виждат като алтернатива, ще разберем скоро и това е работата ни в следващите няколко месеца – да покажем програмата, с която ще излезем, с позициите, с тезите си, че ние действително сме алтернатива.“ Това заяви кметът на община Дряново и член на ИБ на БСП Трифон Панчев пред БНТ, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Голяма част от нашите симпатизанти и членове участват в протестите. Ние не развяваме байряци, защото осъзнаваме, че не е правилно някой да се опитва да яхва едно такова настроение, но ние сме част от този протест. Ние се борим заедно с тези млади и по-възрастни хора срещу това, което се случва в момента в държавата“, каза депутатът от левицата.

Панчев коментира, че промените, които видяхме в партията, в никакъв случай не са козметични. „Голяма част от Изпълнителното бюро са хора от предходното ръководство. Действително това, което си казахме вчера, е че ние започваме отначало. Тепърва промените, които трябва да проведем вътре, в самите органи на партията, са много и от нас зависи да покажем тази алтернативност, която твърдим, че сме, за да може хората да ни гласуват доверие“, обясни той.

„Вчера заседанието на НС показа, че действително сме загърбили вътрешните боричкания, които имахме преди изборите, и те бяха нормални. Смятам, че заедно ще вървим към общата посока и тя е именно да реализираме мерки срещу проблемите, които в момента са пред обществото, и заради които всяка вечер се пълнят площадите“, каза още социалистът.

По думите му различното мнение не трябва да се нарича вътрешна опозиция и то е добре дошло. Панчев заяви, че напускането на шестима членове на партията не е разцепление, а естествен процес. „Не смятам, че тази част от партията, която има по-различно мнение от ръководството, задължително трябва да бъде наричана вътрешна опозиция. При гласуванията вчера всичко мина много конструктивно, в работен дух и оттук нататък този орган ще работи ефективно и делово“, обясни той.

„Факт е, че се направи една оценка на това, което се случи през изминалите четири години и е факт, че имаше слабости в работата със структурите. Връзката между председателя и ръководството в София и структурите в страната не беше много добра, но вярвам, че за в бъдеще това нещо ще се промени“, обясни депутатът от левицата.

Панчев заключи, че партията трябва да има готови политики, които да налага в момента, в който дойде на власт. Това означава, че ще правят анализ на министерствата и ще предлагат алтернативни решения.

Коментари