Традиционно троянци ще посрещнат новата 2017 година с вино, баница и народна музика


На 31 декември ръководството на Община Троян ще очаква жителите и гостите на общината да се присъединят към тържественото посрещане на новата 2017 година. Традиционно и Новата година ще посрещнем с много настроение, музика и танци на централния площад „Възраждане“.

Гости в новогодишната нощ и част от празничната програма ще бъдат оркестър „Карандила“, които ще започнат своето изпълнение малко преди полунощ и ще продължат след приветствието на кмета. Оркестърът ще изпълнява народна музика.

Оркестър „Карандила“ е духов оркестър, основан през 1994 година в Сливен, с диригент Ангел Тичалиев. В стила му се смесват характерна за Балканите музика (главно от т. нар. „сватбарска“ традиция) и най-разнообразни елементи на джаз. Наречен е на старопланинската местност Карандила. За изпълненията си оркестърът ползва кларинети, тромпети, туби, саксофони, барабани, цигулки, чинели, глас.

В последните минути от настоящата година ще си спомним за всичко, което сме преживели заедно, за пътя, който ни предстои да извървим, за мечтите, които имаме. Троянци и гостите на града, решили да празнуват в новогодишната нощ на централния площад, ще посрещнат 2017 година с чаша вино и баница, подсигурени от Община Троян и партньори на общината.

 

Коментари