Тотална доминация на самбистите ни


От изминалия уикенд, в който троянските най-малки състезатели мериха сили с връстниците си в сливенската зала „Христо Ботев“, която беше домакин на ДЛОШ по самбо за момчета и момичета (в събота-03.06.2017) и юноши и девойки младша възраст (в неделя 04.06.2017), започна все повече да се говори за успехите на нашите самбисти.
В последния за годината роден шампионат по самбо децата ни за пореден път се представиха блестящо, завоювайки общо в двете възрасти 9 шампионски титли, две сребърни отличия и един бронзов медал.

Само седмица след като девойките ни завоювана по най-безапелационен начин (без да загубят и една среща) шампионската отборна титла на България по джудо, тази неделя сториха същото по абсолютно същия доминантен начин, при това в същата зала на Шампионата по самбо.

Нашите състезателки се окичиха с четири шампионски титли. Най-високо на почетната стълбичка бяха Христина Грънчарова (кат.47 кг.), Памела Мачковска(кат.51кг.), която остави сребърния медал на друго наше момиче- Таня Радулова. В категория 55 кг. новата шампионка за 2017 г. е нашата Наталия Банчева, а при 65 – килограмовите девойки отново над всички беше Цветелина Маринова.
След натрупаните точки от това си представяне, нашите девойки за трета поредна година спечелиха титлата ОТБОРЕН ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ.
Само ден преди тази троянска доминация която направиха младшата ни възраст, в надпреварата при най-малките градът ни бе представен от 4 момичета и 2 момчета, които дадоха старт на троянската инвазия, сътворена на сливенска почва, завоювайки 5 златни  и 1 сребърен медал, а с това и те грабнаха титлата ОТБОРЕН ШАМПИОН за 2017г.
Ето и имената на достойната ни смяна, на която залагаме да представят клуба и града ни в бъдеще:

Мартин Колчев – кат 35 кг.
Стефан Митев – 38 кг.
Илияна Маринова – кат 26 кг.
Деница Георгиева – кат.32 кг.
Деница Божинова – кат.34 кг.
Десислава Дичевска – кат.36 кг.  

Още по-приятното от постигнатото в събота и неделя бе това,че абсолютно всички състезатели си дублираха титлите, завоювани само няколко месеца преди това на шампионата по джудо,а тези, които не успяха тогава да се изкачат на най-високото стъпало на почетната стълбичка, го направиха сега. По този начин за пореден път защитиха името на клуба ни като водещ в България, а и защитиха авторитета, граден през годините.

И ако трябва да обобщим успехите ни от държавните надпревари тази година, то с гордост можем да кажем,че имаме 12 държавни шампиони по джудо, 13 по самбо и 3 Отборни шампионски титли,завоювани от  възпитаниците ни в различните възрасти.

Никак не са малък повод за гордост, а и добър атестат за положения труд.
Надяваме се да имаме още много поводи за радост от предстоящите изяви на по-големите в предстоящите международни спортни форуми до края на 2017 год.

Николай Матев

Коментари