ТЕТЕВЕН! Професионална гимназия по строителство, електротехника и услуги реализира проект за фитнес на открито


През месец юли 2017г. Професионална гимназия по строителство, електротехника и услуги /ПГСЕУ/ – град Тетевен реализира проект „Зелен Фитнес“. Той бе на тема „Обичам природата – и аз участвам” по Националната кампания „За чиста околна среда – 2017 г.“ от обявен конкурс на МОСВ и ПУДООС. Стойността му е 4990 лева.

Изграденият фитнес на открито дообогатява наличната база на училището и продължава традицията в ПГСЕУ – да се работи с акцент върху екологичното възпитание.  За целта се набляга на спорта като средство за здраве на подрастващите и превенция спрямо наркотиците и зависимостта от тях.

Проектът дава възможност на учениците да спортуват ежедневно и на открито през свободното си време. Това е метод за трениране, основан на съчетаването на приятното с полезното. Фитнес заниманията са популярни сред съвременните младежи и са еднакво предпочитани от момчетата и момичетата.

Активните тренировки спомагат за развитието на тялото и поддържане на добър тонус, а спорта е възможност за всеки човек да води активен и здравословен начин на живот.

Коментари