Тетевенци посетиха сградата на Народното събрание


По покана на народния представител от ГЕРБ Иван Миховски, на 12 юли група от близо 40 души, от град Тетевен, посети Народното събрание. Тя беше водена от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и председателя на ОбС – Тетевен – г-жа Мария Стойчева. Сред хората дошли да се запознаят с работата на НС бяха: общински съветници от групата на ГЕРБ – Тетевен, предприемачи, кметовете на – Рибарица, Васильово, Голям извор, местни самодейци и хора от почти всички населени места от общината.

В предварително организираните срещи участваха: Цвета Караянчева – зам.-председател на НС, Красимир Велчев – зам.-председател на ПГ на ГЕРБ и председател на комисията по вероизповеданията, Даниела Дариткова – председател на Комисията по здравеопазване, бившият конституционен съдия Георги Марков, народният представител от област Ловеч Калин Василев /ГЕРБ/ и Борислав Борисов.

На срещата в зала „Запад” бяха коментирани актуалните политически теми. Цвета Караянчева акцентира на мащаба на тиражираните в публичното пространство фалшиви новини и разказа за работата си като зам.-председател на Народното събрание. Колегите й също говориха за работата на комисиите, в които работят, и отговориха на конкретни въпроси, поставени от хората от Тетевен.

Народните представители от ГЕРБ запознаха гостите си и със законодателните инициативи на партията в парламента. Те подчертаха, че за постигането на основната цел – стабилността на страната, е нужен диалог между всички политически сили, в който всеки да защитава позициите със силни аргументи, а не с празни приказки.

По време на срещата общинският ръководител на ГЕРБ д-р Мадлена Бояджиева повдигна конкретен въпрос от работата си като кмет на общината и получи незабавна консултация с Менда Стоянова – председател на бюджетната комисия и Данаил Кирилов – председател на правната комисия.

Кметът на Тетевен потърси съдействие от народните представители по още няколко въпроса свързани с: лошото финансово състояние на Община Тетевен и възможните начини за намиране на средства за погасяване на големия дълг – наследен от предходния мандат, как да се решат проблемите с безработицата в общината и въпроси свързани с моментното състояние на здравната каса.

Д-р Бояджиева добави, че стабилизирането на финансовото състояние на Община Тетевен, чрез изплащане на натрупаните задължения, е основната й задача, което ще доведе до възможността за финансиране и реализиране на разработените и предстоящите европроекти.

 

Коментари