Темида обяви с Решение, че собственичката на Виршафтсблат България е…

Магистратите постановиха, че „Телеграф“ и „Монитор“ са казали истината за Елисавета Панова


Криминалното досие на съпругата на скандалния шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета, е факт. Това реши състав на Софийския районен съд, с председател Мария Запрянова. С решение от 9.4.2018 г. магистратът е отхвърлил исковете на съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов против вестниците „Телеграф“ и „Монитор“.

По това дело Елисавета Панова твърдеше, че публикацията „Черния лебед на Лозан с кримидосие“ от 12.4.2017 г. е невярна, тъй като тя нямала криминална регистрация, а статията сериозно увреждала нейната професионална репутация, накърнявала доброто й име и честта й.

Претенцията Бети беше за общо 30 000 лева, но по делото безспорно се доказа, че криминалната регистрация на съпругата на председателя на ВКС е факт. Нещо повече – в съдебната зала стана ясно, че Черния лебед (както я нарича съратникът на мъжа й Христо Иванов – б.р.) е регистрирана в масивите на МВР за хулиганство, придружено със съпротива на орган на властта, които Панова е извършила през 2004 г.
С решението на съда се потвърждават и няколко други скандални факти около семейството

на Панов. Разбира се, това, че съпругата на най-висшия съдия в страната има криминална регистрация, е повече от недопустимо, но по-важното в случая е, че двамата до последно отричаха публично това обстоятелство. Нещо повече – без съмнение олигархичното задкулисие, начело с кръга „Капитал“ на Иво Прокопиев, е знаело за кримидосието на Елисавета Панова и очевидно е държало в зависимост председателя на ВКС и чрез тази тайна.

Истината беше разкрита миналата година в станалите публични стенограми „АРГО-гейт“, в които проваленият бивш правосъден министър Христо Иванов, в присъствието на Иво Прокопиев, нарича Елисавета Панова „Черен лебед“ в контекста на обсъждане на кандидатурата на Лозан Панов за президент. Чрез тези стенограми за първи път лъсна тоталната и дълго отричана преди това от самите участвали в разговорите лица зависимост между медии, журналисти, политици, съдии и грантови НПО-та на хранилката на Джордж Сорос, опитващи се да инженерстват  политически проекти

да овладеят съдебната ни система и координирано да промиват общественото съзнание.

Всъщност и по въпросното дело на Елисавета Панова против „Телеграф“ и „Монитор“ за пореден път картите бяха свалени на масата, защото адвокат на съпругата на Лозан Панов се оказа не кой да е, а лично Георги Атанасов, който е член на Националния съвет на партия „Да(й), България“.

От същата кантора са и Даниела Доковска и Ина Лулчева, които застанаха рамо до рамо с грантово зависимите съдии от Съюза на съдиите на срамната политическа демонстрация, организирана от Лозан Панов на стълбите пред Съдебната палата в София през декември 2015.

Политическата зависимост на Панов от олигархичното задкулисие и досега беше основание за незабавната му оставка от най-висшия съдийски пост в България, но след решението на съда от 9.4.2018 г. по делото на Черния лебед против „Телеграф“ и „Монитор“ оставането на Лозан Панов на поста председател на ВКС вече се превръща в откровена обида към българските граждани, искащи независима съдебна система и справедливо правосъдие. Защото ако самата Елисавета Панова в интервюто си този месец пред вестник „Капитал“ заявява, че живеем в „похитена държава“, сега вече няма никакво съмнение от кого е похитена тя – от хора като Иво Прокопиев и Христо Иванов, които държат в зависимост съпруга й.

А лъжата на Христо Иванов – Пинокио 

(който бабува на нов, предварително обречен на неуспех олигархичен политически проект заедно с ДСБ и Зелените), че бил употребил термина „Черен лебед“ спрямо съпругата на Лозан Панов „просто ей така“ и същият е „без съдържание“, при положение че вече и съдът потвърди, че кримирегистрацията на Елисавета Панова е факт, означава за пореден път само едно – наглостта на присвоилите си титлата „морални ментори“ на обществото ни няма граници.

Коментари