Съдят Гошо Гъза за хулиганство


Скандалният бизнесмен от Ловеч Георги Георгиев, който е един от най-големите кредитополучатели от фалиралата КТБ, с усвоени от фирмите му над 60 млн. лв. от парите на вложителите, е бил задържан днес от полицията за хулигански прояви и опит за саморазправа с адвокати на банката. Въпреки предприетите от КТБ действия за налагане на запори и публична продажба на имуществото на свързаните с Георгиев дружества, сред които хотел в гр. Априлци и „Интерхотел – Велико Търново“, бизнесменът, който е кумец на избягалия банкер Цветан Василев, очевидно всячески се опитва да попречи на синдиците на банката да съберат щедро раздадените му, с благословията на Василев, многомилионни кредити.

Според запознати, Георгиев  не е преставал да парадира с връзките си с Цветан Василев, като всички негови действия са насочени към това, да запази придобитото с парите на банката имущество – обявяване на фирмите му в несъстоятелност, сключване на договори за наем за ипотекираните в полза на банката имоти с фирми на негови близки и роднини, както и обжалване на всички действия на публичните изпълнители и съда, с цел процедурите да бъдат максимално забавени.

Днес е било разглеждано делото на Георгиев за дребно хулиганство в районен съд Троян като съдът е върнал делото на прокуратурата за възбуждане на наказателно дело срещу Георгиев.

източник: blitz.bg

Коментари