Съдът бе разтресен за пореден път от номерата на селянина Борис Бояджиев!

Борис Бояджиев продължава да укрива баджанака - крадецът Петко Митевски от Троян


Софийският апелативен съд (САС) не успя да стартира делото срещу бившия касиер Петко Митевски и започна да го издирва на различни адреси, в затворите и арестите, пише в. „Труд“.

Митевски беше осъден на 15 г. затвор за длъжностно присвояване на 21 млн. лв. от „Алфабанк“. Когато Софийският градски съд чете присъдата, той беше с мярка „подписка“. Прокуратурата поиска Митевски да бъде задържан, но когато САС постанови постоянен арест за осъдения, той вече не беше на адреса си. От 19 юли Митевски е обявен за общодържавно издирване.

Магистратите от САС отправиха запитване към Националната следствена служба, с което да проверят дали бившият касиер не се намира в някой арест в страната. Също така изпратиха писмо и до Шесто районно управление, откъдето трябва да отговорят защо не е бил задържан, когато се явил доброволно в полицията, за да влезе в затвора след присъдата на първа инстанция.

През юли адвокатът му Георги Варамезов обясни, че клиентът му не бил избягал. Митевски отишъл да се предаде в 6-о РПУ, но там още не били получили разпореждането на съда, че той трябва да бъде отведен в затвора. Митевски има забрана да напуска страната и засега се издирва само в България.

Коментари