Съдия брани обвинените хакери, източили данните на над 5 млн. българи от НАП


бТВ окончателно се самоизобличи като проводник на олигархичните интереси на кукловодите на задкулисието – подсъдимите Иво Прокопиев и Цветан Василев.

По срамен начин председателят на грантовия Съюз на съдиите в България се включи в хора на оплаквачките и защитници на хакерите, източили данните на над 5 млн. българи от НАП. Калин Калпакчиев цъфна рано сутринта в бТВ, за да отправя тежки обвинения срещу разследващите, установили по категоричен начин извършителите на най-мащабната кибератака и предотвратили сриването на националната сигурност.

Докато Антон Хекимян задаваше влюбено въпроси на Калпакчиев, съдията хулеше прокуратурата, но нито веднъж не призна, че у нас правосъдието е на дъното на общественото доверие, най-вече заради отказа на съдии да издават осъдителни присъди по делата с висок обществен интерес.

Монологът на Калпакчиев бе предшестван от близо 15-минутно телефонно интервю с адвокат Ина Лулчева, защитничка на собственика на хакерската фирма ТАД Груп Иван Тодоров. Лулчева дръпна цяла защитна пледоария, прекъсвана от угодните въпросчета на Хекимян. Водещият обаче пропусна да уточни, че отговорен редактор в кабеларката е протежето на Цветан Василев – Асен Иванов, за когото се знае, че е в приятелски отношения и на практика осъществява ПР-обслужването на шефа на хакерчето Кристиян Бойков –  Иван Тодоров.

Разкритията на властите по хакерската атака срещу НАП вече показаха, че ТАД Груп изобщо не може да бъде определяна  като „престижна компания за интернет сигурност“, а по скоро е била част от мрежа, организирана и финансирана от Цветан Василев, в опит да дестабилизира страната и така да избегне правосъдието за фалита на КТБ.

Разследващите уличиха и рекетьорската група “Биволъ” като част от мръсна схема по изнудване и шантаж, а вече следите водят и към част от екипа на бТВ.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/kriminalni/sramno-sdiya-brani-obvinenite-khakeri-iztochili-dannite-na-nad-5-mln-blgari-ot-nap_news689164.html

Коментари