Събиране и рециклиране на стара техника в Троян


Организацията по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване „Елтехресурс” АД, съвместно с Община Троян, стартираха нова система за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, генерирано от населението на територията на общината.

„Елтехресурс” АД е организация по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, която притежава всички необходими документи и разрешителни за изпълнението на този вид дейност, издадени по реда на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за изискванията за пускане на пазара на електрическо и електронно оборудване и третиране и транспортиране на отпадъци от електрическо и електронно оборудване.

Събирането и транспортирането на излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване ще се извършва посредством мобилни екипи на фирмата, които ще обикалят домове и офиси по заявки, спестявайки време и средства на собствениците.

Услугата по разделно събиране на това оборудване ще бъде предоставяна безплатно за населението, на база постъпили заявки от домакинствата на територията на гр. Троян на телефон 0 800 14 100, на електронен адрес order@makmetal.eu или подаване на заявка в отдел „Услуги на гражданите” – сградата на Община Троян. Първата кампания, която се организира е на дата 10.10.2023 г. Заявки могат да бъдат подавани по посочените по-горе три начина. Напомняме на гражданите, че при предаването на излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване, то трябва да е с ненарушена цялост.

Коментари