Стартира ремонтът на изход Троян


МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019, ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Стартира работата по ремонта на път II-35 Ловеч-Троян-Кърнаре, изхода на Троян, съобщи областният координатор на ГЕРБ за област Ловеч Николай Нанков, зам.-министър на регионалното развитие. Народният представител Иван Миховски, който към днешна дата е кандидат за кмет на община Троян, най-много настояваше за рехабилитацията на път II-35, вход-изход Троян и това е обяснимо, троянец е, надделя с искането си. Темата отдавна е на дневен ред. Направата на този път беше обещание на ГЕРБ и мой личен предизборен ангажимент на парламентарните избори през 2017 г. Същата година и в официалното питане на Миховски в Народното събрание, аз като министър на регионалното развитие съм потвърдил този ангажимент, който изпълняваме в момента, коментира още Нанков. Той припомни, че през 2018 е завършен входът на Троян откъм Ловеч, като през бюджета на АПИ вход Троян – път II-35 от км 70+911 до км 73+201 са вложени 3 млн. лв.
Път II-35 е второкласен път от републиканската пътна мрежа, преминаващ през територията на три области – Плевен, Ловеч и Пловдив, има важно социално и икономическо значение за региона и основна пътна артерия на най-високия проход през Стара планина.
Участъкът, предвиден за ремонт, е на територията на град Троян, селата Бели Осъм и Балканец. Началото е при км 80+921, в регулацията на общинския център, я краят, км 84+725, е в регулацията на с. Балканец. Дължината на участъка е близо 4 км, а ширината на настилката е от 6,00 до 7,00 м с две ленти за движение. Състоянието на настилката на 80 % от пътя е лошо и средно на 20% от общата дължината на участъка. В отсечката има три големи съоръжения.

Проектът предвижда демонтаж на бетонови бордюри, на съществуващата предпазна ограда, почистване и профилиране на банкетите и на съществуващите водостоци. Ще бъдат положени пластове от скален материал с различна дебелина, на битумизиран трошен камък, пласт плътен асфалтобетон. Ще бъдат изградени банкети от трошен камък и облицовани отводнителни окопи, ще бъдат повдигнати съществуващи дъждоприемни шахти и положена хоризонтална маркировка и изградена вертикална сигнализация.
По думите на Нанков този проект вход-изход на Троян е от изключително значение за развитието на града и региона и правителството на ГЕРБ отчита това. Ремонтът на изход Троян ще се изпълнява със средства от МРРБ през бюджета на АПИ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари