С концерт стартира проект за сексуално здраве в Троян


Стартира проект „По-здрави и щастливи, ползвайки презервативи“, финансиран по програма „Обществен форум реализация на партньорски проекти 2016“. Бенефициент на проекта е сдружение „Младежта на Троян в действие“ – неправителствена организация съставена от младежи и с цел да работи по проблемите на младите в община Троян.

proekt_SRZЦелта на проекта e повишаване информираността и превенция сред младите хора относно полово предаваните болести, СПИН и нежелана бременност.

Проектът предвижда няколко мероприятия, които ще бъдат реализирани на територията на троянска община. Организиране и провеждане на младежки форум с участието на ученици и младежи от Троян, провеждане на младежки концерт и заснемането на късометражен образователен филм.

Предвидени са за раздаване близо 3000 презерватива, 1000 лубриканта и 2500 флаера с превантивна цел.

Първото мероприятие, което ще се осъществи по проекта е младежки концерт. Той ще бъде на 23 юни (четвъртък) и ще бъде направен съвместно с Общинска комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Мероприятието е под два наслова – първият „Здравей, ваканция без дрога“ и вторият „По-здрави и щастливи, ползвайки презервативи“.

В концертът ще вземат участие студиа „Гласовe“ при НЧ „Наука-1870“ и СОУ „Васил Левски“ – Троян, балет „Нова“, поп певицата Донна позната от предаването Х-Factor, а водеща ще бъде чаровната Тамара Кривлева. По време на концерта ще има разположена мобилна лаборатория за безплатно изследване за ХИВ.

 Празникът на 23 юни ще започне в 17:00 часа с демонстрации на спортни клубове от града, а самият концерт в 19:00 часа! Мястото е площад „Възраждане“!

Коментари