Стартира проект за повишаване на енергийната ефективност на административната сграда на полицията в Троян


На 17.09.2019 г. (вторник) се проведе встъпителна пресконференция и официална церемония „Първа копка“, с които Община Троян отбеляза ефективния старт на проект №BG16RFOP001-2.002-0007 „Повишаване на енергийната ефективност на сградите: административна сграда на държавната администрация на ул. „Захари Стоянов” №4, гр. Троян (РУ „Полиция”); многофамилна жилищна сграда на ул. „Христо Ботев” №160, гр. Троян, и многофамилна жилищна сграда на ул. „Христо Ботев” №266-272, гр. Троян”.

Общата стойност на проекта е 1 199 989,40 лв., от които 1 019 990,99 лв. европейско съфинансиране и 179 998,41 лв. национално съфинансиране. Проектът стартира на  07.03.2019 г. и приключва на 07.01.2021 г. Бенефициент по проекта е Община Троян, като нейн партньор за изпълнение на проекта в частта на сградата на РУ-Троян е Областна дирекция на МВР-Ловеч.

Домакини на събитието са Община Троян, в лицето на кмета г-жа Донка Михайлова и главен инспектор Радостина Петкова – началник на Районно управление – Троян. Присъстваха още г-н Петко Пенков – председател на общински съвет – Троян; Старши комисар Милен Маринов – директор на областна дирекция на МВР – Ловеч; главен агент Христо Христов – директор териториална дирекция на национална сигурност – Ловеч; заместник-кметове на община Троян; инж. Полина Павлова  – ръководител на проекта; членове на екипа за управление на проекта; представители на фирмите-изпълнители на дейностите по проекта; представители на сдруженията на собствениците; служители на РУ; представители на медии и граждани.

На пресконференцията инж. Полина Павлова представи дейностите по проекта и очакваните резултати от неговото изпълнение. Кметът на Община Троян г-жа Михайлова, откри събитията и сподели, че след приключване на ремонта на сградата на РУ всички публични административни сгради в града ще са обновени, а г-жа Петкова благодари за положените усилия във връзка с проекта на Община Троян и Областна дирекция на МВР област Ловеч. Символично начало на строителните дейности по проекта положиха г-жа Михайлова и г-жа Петкова със залепване на парче топлоизолация.                      Главната цел на проекта е повишаване енергийната ефективност на публичната инфраструктура и на жилищния сектор в град Троян, осигуряване на по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда

Коментари