Стартира кампания за здравословно хранене и спорт „Да сме здрави“ в детските градини и училищата в Троян


Образователната кампания “Да сме здраве” ще обхване детските градини и първите класове в училищата на град Троян. С помощта на опитни аниматори малките възпитаници ще се запознаят с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Стартът на кампанията е на 18 април в ЦДГ „Синчец”.
Ще бъде въведена илюстративна „хранителна чиния”, отчитайки световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата ще се състезават отборно в куп тематични игри,а препитването на наученото ще става лично от голям мечок. За най-будните и любознателни малчугани са осигурени награди, а участниците ще получат консерви с апетитни зеленчуци от Бондюел и сокове от мечока Теди. Благодарение на отговорната социална политика на фирма „Калинел” образователните представления ще са наълно безплатни за децата на Троян.
Въпреки че децата ежедневно получават балансирано и качествено меню, е много важно те сами да започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина, коментират организаторите от „Имидж консулт” . Малчуганите ще отнесат писма до родителите си с препоръки за балансирано хранене, за да продължат полезните навици и у дома.
Кампанията „Да сме здрави“ се провежда за първи път в град Троян, след като 6 години тя преминава с голям успех в детските градини на Пловдив и е вече е обхванала над 76 000 деца. Заниманията подпомагат учебните програми, включени към съвременните образователни модели за най-ранна детска възраст, сред които е и програмата за здравословно хранене. Кампанията „Да сме здрави” се осъществява с финансовата подкрепа на фирма „Калинел”.

Коментари