Станишев: Листата на Корнелия Нинова е голям подарък за ГЕРБ


Така президентът на ПЕС коментира факта, че не е включен в евролистата на БСП

„Корнелия Нинова избра не подхода за диалог и съгласие, а за конфронтация и налагане на своята воля. Това създаде доста напрежение в БСП.“ Това заяви президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев преди началото на днешния Национален съвет на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Още преди началото му стана ясно, че името на Станишев въобще няма да фигурира в изборната листа на левицата за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент. „БСП трябва да отговори на четири въпроса. Първият – какво казваме на членовете на нашата партия? Месец и половина се провеждаха събрания, конференции и партията се произнесе категорично за своите предпочитания. Дали Националният съвет ще каже, че се вслушва в гласа на партията или всичко това е било един фарс. Второ – какво е посланието на БСП към обществото? Начинът, по който се управлява БСП, ще бъде транспониран в начина, по който се управлява България, ако ние спечелим управлението. Всички виждат, че има очевидна тенденция за превръщането на БСП във вождистка партия, в ГЕРБ номер 2. Въпросът е дали българите искат такава алтернатива“, посочи Станишев .

Според него БСП трябва да си даде и ясна сметка какво е отношението на партията към Европа и ЕС, както и дали запазва своята проевропейска идентичност.

„Всечи член на Националния съвет трябва да поеме своята отговорност чрез гласуването, което предстои днес“, призова Станишев по повод на днешното утвърждаване на евролистата на БСП, която определи като „голям подарък за ГЕРБ“.  

Коментари