СТАВА ГОРЕЩО! Нещо ще се случи в Угърчин!


Остават броени дни до началото на Втори детски фестивал „Вярвай в чудеса” – Угърчин’ 2018 година. Той ще се проведе на 16 юни, събота от 10.00 часа на площада в град Угърчин.

Организатори са община Угърчин и детската писателка Милена Димова. За гостите на фестивала са предвидени много забавления, изненади и разбира се, приказни чудеса.

Във фестивала тази година ще вземат участие сто и двадесет деца от община Угърчин. В специално изградени шатри на площада, деца и участници ще имат възможност да рисуват любими герои от български народни приказки. В края на събитието рисунките им, прикачени към оригинални детски хвърчила ще полетят в небето над Угърчин.

Готова е и песента към фестивла „Вярвай в чудеса”. Тя е дело на певеца Наско Стефанов, аранжирана и записана от музиканта Христо Кралев и изпята от малкия Криси.

Деца от Народно читалище „Вълчо Русковски – 1894” под ръководството на г-жа Милена Найденова са подготвили театрален спектакъл по приказката „Кралицата на Доброто и злата вещица”, измислена в Час по фантазия с детската писателка Милена Димова.

Деца и ученици от Лесидрен, Кирчево, Угърчин и Катунец ще се представят с богата програма на сцената на Втори детски фестивал „Вярвай в чудеса”.

Гост на събитието ще бъде и фокусника Боби Шоу.

Организаторите са се подготвили до най-малката подробност, така че гостите и участниците да се чувстват чудесно.

Мотото на фестивала тази година е: „ Донесете своите усмивки, чудесата предстоят.”

Община Угърчин благодари на всички деца от цялата страна, които изпратиха рисунки за детския фестивал. Така тази година Улицата на фантазията в Угърчин ще бъде още по-цветна и пищна.

 

 

Коментари