СТАВА ГОРЕЩО! Кървава баня, разкриха пореден отстрeлян от скандалната мутра, скандалния бизнесмен – приватизатор Борис Бояджив.


Борис Бояджиев е от Асеновград, майка му е от с. Агатово, Севлиевско, баща му от гр.Шумен. Той се представя, че рода му е от село Балканец, Троянско, но той никога не е живял в Троян и никой не го разпознава като Троянец.

Женен е за Теменужка (Митевска) Бояджиев от Троян, сестра на Петко Митевски също от Троян, станал известен покрай обира на Алфабанк с над 21 000 000 лева.

Борис Бояджиев е като всички нас, човек на заплата, доносник на Държавна сигурност и отговаря за индустриалния шпионаж и комсомолски активист, но в Пловдивско.

През 1995/96 година Борис Бояджиев изведнъж става милионер. От къде, доскоро всички се чудеха. Той и няколко други лица убеждават българската църка да им даде няколко милиона , за да направят нещо добро за народа. Така те получават куфари с пари за да правят добро, а името на доброто е Приватизационен фонд Свети Никола (Чудотворец). Всичко изглежда богоугодно. С парите на миряните се прави добро и така изглежда в очите на цървата докато се рабира, че Бояджиев има друга идея. Бояджиев създавайки този приватизационен фонд влиза в масовата приватизация, за да приватизира куп държавни предприятия измежду които Елпром Харманли, който е последната дупка на кавала в производството на електромотори. Приватизационният фонд за масова приватизация се прекръщава година по-късно от Св.Никола в Индустриална Холдингова Компания. Бояджиев е готов да се преобрази от ангел в дявол, или от самарянин в алчен мошеник. Има кой да го пази. Църквата обаче разбира, че това, което прави Борис Бояджиев е измама и се дръпва, става горещо назнача се квестор и Бояджиев обира парите от дружествата в които е влязъл, за да излезе от скандала, но не успява. Генерали го покриват и Иван Костов както винаги.

През 2010 г. Бояджиев вече е пред фалит и обявява ликвидация на фонда Св.Никола (Индустриална Холдингова Компания) с квестор кръсника на дъщеря му. Така всички акционери са подведени да продават на безценица акциите си, а Бояджиев е самарянина , който заедно със сестра си г-жа Карамболова (по мъж) ги изкупуват. Изведнъж нещата се оправят след като придобиват мажоритарен пакет и узорпират властта на фонда. Така Бояджиев се сдобива с фонд, който вече от масова приватизация става личен – фамилен.

Междувременно лъсва и обира на Алфабанк от Гл.Касиер ,който е Петко Митевски, който както казва адв. Ина Лучева (адвокат на банката) е заявил, че парите 21млн. са похарчени за лични нужди след като ги е откраднал от банката.

Пред 2011г. на 08.12.2011г. Борис Бояджиев чрез свързано с него лице от Италия внасят молба за несъстоятелност на Елма Троян. Така Бояджиев иска да унищожи конкурента си Елма и да вземе клиентите й. Бояджиев винаги е имал проблем с кадрите в Харманли и системно от 1996г. е привличал всички възможни специалисти от Елма защото в Харманли имат проблем с производството на електромотори в съответния габарит произвеждан от Елма. Това са инж. Калчев, инж. Адърски и т.н. , а и до сега там работят инженери от Елма, обратното от Харманли в Елма е невъзможно и никога не е имало такова положение. Дори и съсипника Николай Банев не би го допуснал. Така Елма тръгва към пропастта наречена фалит.

Тогава Борис Бояджиев прави друг ход. В приватизирания цех на община Троян за сглобка на помпи започва да произвежда електромотори точно през 2011г. инж. Теодор Енев отива в Балканска Звезда и започват да произвеждат електромотори със спирачка. С него отиват и около 40 работници и служители от Елма. Така вече Елма е превзета от Бояджиев и той слага началота на края на Елма.

През 2016г. започва делото срещу Петко Митевски за откраднатате 21млн. лева и тогава започват палежи на свързани с Бояджиев лица и фирми през лятото на 2016г. къщата на инж.Калчев в Троян и през пролетта на 2017г. са запалени 2 баничарки в двора на цеха му в Троян, по късно през 2017г. Петко Митевски е осъден на 15г. затвор и да върне откраднатите 21млн. лева. Петко Митевски изчезва, а между временно е обявен за национално издирване, докато има версия, че е отвлечен за да може Бояджиев да върне парите, за които е предупреждаван с палежите в Троян. Така мутренското минало на Бояджиев е отново наяве.

През 2017г. Борис Бояджиев стига и по-далеч, встъпва в производство по несъстоятелност на Елма и започва отчаяно да се грижи за интересите на кредиторите, дали … . Очевидци разказват колко щастлив бил от схемата която измислил за фалит на Елма и как никой не може да го хване защото имал големи връзки. Това е причината Бояджиев да е над закона, но до кога?

Пред всичко това Брулени Хълмове прилича на чаено парти.

Борис Бояджиев, Николай Банев и т.н. са приватизаторите ,които направиха схемата за масовата приватизация на индустрията в България, 20 години по-късно фондовете от народни станаха техни лични, а всичко е унищожено. Ние, народа само гледаме как обедняваме, а Банев и Бояджиев забогатяват на наш гръб със схеми и симулативни фалити. Това законно ли е!? Знаем, че е нечестно, дори и църквата са измамили, за морал не говорим, там го няма!!!

Бояджиев например е обрал българската църква, обрал е фонда за приватизация на народа, свързан е с обира на Алфабанк и накрая симулативен фалит на фондове, фирми и т.н. и е на свобода, а кой ли го пази?! Знае се че имал роднина от полицията, който му е чадър и до ден днешен притиска хора,някакъв Тенев с месторабота София или нещо подобно, предстои да изясним.

Коментари