Спецакция в дома на Илия Златанов на булевард „Симеоновско шосе“


Тази вечер бе претърсен от униформени дом на столичния булевард „Симеоновско шосе„, предаде БГНЕС.

Това е домът на бизнесмена Илия Златанов, а акцията е проведена от спецпрокуратурата след разрешение от съдия.

Очаква се утре да бъдат дадени детайли около операцията.

Припомняме, че в края на юни Софийска градска прокуратура се самосезирала във връзка с публикации в медиите, касаещи интервю на И.З.

Образувана бе прокурорска преписка, която ще извърши проверка на всички факти и обстоятелства, изнесени в интервюто.

Става въпрос за разследване на Антикорупционния фонд с интервю на бизнесмена Илия Златанов, в което той обяснява машинациите, чрез които е направен опит да му се отнеме бизнеса му в България – групата „Изамет“, производител на асансьори.

Мажоритарният собственик Илия Златанов разказва как известно време е подавал сигнали до институциите в опит да намери подкрепа, но никой не му обръща внимание.

От 12 април тази година бизнесменът живее извън България.

В разказа си Илия Златанов обяснява за връзки между бившия следовател Петър Петров – Петьо Еврото, Делян Пеевски, като намесва и институциите НАП и специализираната прокуратура.

Петьо Петров бе шеф на специализирания следствен отдел до 2016 година, а Висшият съдебен съвет гласува оттеглянето му по спорен начин. Сега Петров е адвокат.

Резултатите от проверката ще бъдат анализирани относно наличието на достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер за образуване на досъдебно производство.

Коментари