Социалистите в Габрово избраха Валери Митов и „отстреляха“ Кирил Добрев


На проведено заседание за избор на областен председател на БСП в Габровска област младият кандидат Валери Митов отвя с 11 срещу 7 гласа протежето на загубилия позорно в прекия избор за лидер на столетницата Кирил Добрев.

Още една загуба на партийния терен инкасира Кирил Добрев.

Последната крепост на загубилия в прекия вот за председател на БСП бе разгромена с трясък и няколко отронени сълзи
Падна знаковият бастион на Кирил Добрев – област Габрово, където неуспелият кандидат за председател на БСП все още имаше някакви надежди за влияние.

На проведено заседание за избор на областен председател на БСП в Габровска област, минаваща за твърдина на иронично наричания „син на партията“ Добрев, кандидатът Валери Митов отвя с 11 срещу 7 гласа протежето на загубилия позорно в прекия избор за лидер на столетницата Кирил Добрев.

Изборът беше между сегашния председател Николай Григоров, приближен Кирил Добрев, и Валери Митов – председател на Габровското Младежко обединение на БСП.

Млад човек с инженерно образование и собствен бизнес в сферата на организиране на събитията, с желание и визия за промяна, Митов срина в надпреварата протежето на Добрев.

Така Кирил Добрев зачеркна окончателно партийната си кариера и бе низвергнат в област, където считаше себе си за гуру. Ударът идва само два месеца, след като Добрев претърпя фиаско във вътрешната кампания за лидер дори в родния си град Гоце Делчев, както и в редица други райони, смятани за сфери на негово влияние.

Не без емоции преминала конференцията. Резултатът от тайното гласуване освен в полза на Валери Митов е и в полза на решителността за промяна в област Габрово, където на редовите партийци им писнало от позьорството на Добрев и неприкритите му далавери не без протекцията на управляващата партия в региона – ГЕРБ.

Новият председател на ОбС на БСП – Габрово е завършил бакалавърска степен по “Бизнес информационни технологии” и магистърска степен по “Бизнес информатика с английски език” в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

източник: http://epicenter.bg/

Коментари