СОУ „Св. Климент Охридски“ в Троян почете патрона си


SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Кратко тържество днес, 24 ноември, сложи финала на многобройните прояви, посветени на патрона на СОУ  „Св. Климент Охридски“ в Троян. С венец пред паметника му в двора на училището и възпоменания за живота и делото му ученици и учители отдадоха почит на великия български книжовник. С приветствие по повод патронния празник към своите колеги и възпитаници се обърна директорката на училището Иванка Цекова. В него тя обърна внимание на онези достойни дела, които „пишат историята на училището и извоюваха правото името на СОУ „Св. Климент Охридски“ – Троян, да се изговаря с уважение и признателност“. Позрав поднесе и гостът на тържеството – Николай Тодоров, председател на Общинския съвет.

Ден преди финалното тържество се проведе церемония по награждаване на победителите в състезанията, провели се в рамките на 11-ото издание на Климентовите дни. Превърнали се в запазена марка на училището, всяка година те разширяват географията на участието в тях и обогатяват конкурсния афиш. Така тази година в състезанията по математика и информационни технологии участваха повече от 100 ученици от Троян, Ловеч, Тетевен и Луковит. На изключителен интерес се радваха и различните словесни изяви пред публика – дискусията на английски език и дебатите на „кандидат-кметските“ екипи на 12.б клас и на клуб „Дебати“.

Наградите на най-добрите в тези и останалите прояви в Климентовите дни бяха връчени от дарителите, които не от вчера подкрепят училището му в амбицията да се превърне в едно от най-добрите в Ловешка област.

Коментари