СОУ „Васил Левски“ – Троян се включи в инициативата „Училищен звънец“ на „Детската Евровизия“


СОУ „Васил Левски“ – Троян се включи в инициативата „Училищен звънец“, която се реализира по повод домакинството на България на престижното европейско музикално състезание „Детска Евровизия“ тази година.
Инициативата „Училищен звънец“ е насочена към българските деца и с нейната реализация ще се стимулира разгръщането на творческия потенциал чрез представяне на разнообразни възможности за неговото изразяване. Идеята е песента „Цветът на надеждата” да прозвучава вместо традиционния училищен звънец, с който се поставя началото на учебните часове всяка сутрин, през месец ноември 2015 г., до приключване на конкурса.
Стартът на тази инициатива ще се постави от БНТ и 134 СОУ „Димчо Дебелянов“- София, утре, 4.11.2015 г., в 11,00 часа.
СОУ „Васил Левски“ – Троян също се включва от утре сутринта, като ще използва фрагмент от песента „Цветът на надеждата” за мелодия на училищния звънец.
„Цветът на надеждата”, с която Габриела Йорданова ще представи България на финала на „Детска Евровизия“ е по неин текст, заедно с Ивайло Вълчев, а музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров – Маестрото и Георги Милчев – Годжи.
Песента е послание за надеждата, мечтите и усмивките. В нея ще открием уникалната способност на децата да намират цветовете на живота.

https://www.youtube.com/watch?v=kEChXYDwxBw

Коментари