СНИМКИ! СОУ „Васил Левски“ – Троян отбелязва патронния си празник


За 72-ри път СОУ „Васил Левски“ – Троян отбелязва патронния си празник. Толкова години училището носи името на Апостола на свободата. За пореден път паметта на великия българин бе подобаващо почетена от ученици, учители и гости.
На 18-ти февруари в двора на училището бе представена литературно- историческа програма. Участваха ученици от 1А, 3-ти, 8А и 11А клас подготвени от учители от методическите обединения „История“ и „Български език и литература“.
Преподавателят по история Лидия Кирилова изнесе слово за живота и делото на Левски и призова да се стремим и доближаваме до неговите идеали.
Директорът на СОУ „Васил Левски“ Розалина Русенова подчерта необходимостта да отдадем почит към героичната смърт на Апостола – нашият патрон, чието име носим гордо вече 72 години.
Пред орелефа на Левски, в двора на училището, членове на ученическия съвет поднесоха венец на признателност и почит към патрона.
Паметта на Левски бе почетена с едноминутно мълчание и падане на колене.
Официални гости на събитието бяха Георги Терзийски – заместник-областен управител, Поля Димова – заместник-кмет в община Троян, членове на училищното настоятелство и неговият председател Виолета Маркова, поетът и родолюбец Харалан Недев.

В инициативите по повод патронния празник на училището се включи национално дружество „Традиция“. Негови членове, облечени в автентични военни униформи, дадоха тържествен патрул по време литературно-историческата програма.
В следобедните часове национално дружество „Традиция“ представи в салона на училището изложба на оръжия и организира за учениците стрелби с лък и въздушна пушка, и бой с мечове.

По повод патронния празник на СОУ „Васил Левски“ бяха проведени редица състезания и конкурси. Първенците в състезанията получиха грамоти и предметни награди на специалната церемония, която се състоя в Информационно-културния център.

Източник: vlevski.eu

Коментари