СНИМКИ! Започна детски фестивал „Вярвай в чудеса“ в Угърчин


На 24 септември бе положено началото на детския фестивал „Вярвай в чудеса“, който се провежда всяка година в Угърчин.

Детската писателка Милена Димова даде старта като качи на едно чудно влакче в двора на детска градина „Здравец“ в село Лесидрен най-малките дечица от общината.

Следващата спирка бе в ОУ“Св.Паисий Хилендарски“, където в  цветно подреденият училищен двор по Програма „Мечтана училищна територия –Обичам природата – и аз участвам“, писателката събра учениците, за да им представи приказния спектакъл „ По пътя за училище“.

След приказноото представление, подарено на децата от ръководството на община Угърчин, започна обсъждането на участниците в тазгодишния фестивал. Стана ясно, че малчуганите от ОУ “Св.Паисий Хилендарски“ ще участват активно във фестивала на чудесата. Техните артистични изпълнения могат да бъдат видени скоро на страницата на фестивала.

После по график и без да закъснява (защото чудесата, както знаем идват винаги навреме), Милена посети детското заведение „Щастливо детство“ и ОУ“Христо Ботев“ в село Кирчево.

В „Щастливо детство“ писателката взе участие  в  дейността да засадим цвете , по Проект „Любов към природата “ спечелен от ръководството на заведението.

Учениците от ОУ “Христо Ботев“ в Кирчево се събраха на среща с писателката до голямото игрище в двора на училището, за да разпределят ролите и тяхното участие във фестивала. Както всяка година и тази те подготвят различни артистични програми, които ще станат ясни още в началото на октомври.

 В страницата Детски фестивал Вярвай в чудеса община Угърчин ще бъдат споделени всички подробности около любимия фестивал на децата, както и имената на участниците в него.

Следващите срещи на Милена Димова бяха с децата от детска градина „Светулка“ в град Угърчин в изцяло обновените сграда и двор, и филиала  в село Катунец. Всички  изразиха огромно желание да участват в детски фестивал „Вярвай в чудеса“.

Това ще направят и малките артисти към читалище „Вълчо Русковски“ с художествен ръководител г-жа Милена Найденова. Те ще изненадат онлайн зрителите на фестивала, освен с артистичните си умения и с кулинарни такива.

С тези непринудени, весели срещи на Милена Димова с децата, ръководството на община Угърчин затвърди думите на незабравимия Антоан дьо Сент –  Екзюпери :

“ Чудесата, за разлика от хората, никога не закъсняват за срещата „ грижейки се и подхранвайки вярата на децата в красивото, доброто, в чудното като част от тяхното детство.

Коментари