СКАНДАЛ! Безотговорно поведение на кметовете на Дряново и село Царева Ливада


Неделя е. Пътувам от Дряново към Трявна, минавайки през село Царева ливада, защото главния път за Трявна минава оттам. Пътят не е поддържан – разбит и с множество дупки, но се търпи. Пейзажът не е особено красив през зимата, защото на пръв поглед се забелязва занимареността на селото: обрасли тротоари, лошо подкастрени дървета, мръсотия, разбити улици, паднали пътни знаци.

12Най-лошото, което видях и е дупка с диаметър около 40 см на ул. „Върбан Генчев“ / главният път за Трявна /от която стърчеше едно дръвче. Отдалече си помислих да не е някаква нова мода и да засяват дръвчета в асфалта, но като спрях видях пропадналия път в този участък. На снимката се вижда как шахтата, която е поставена е хлътнала с около 10-15 см навътре и непосредствено до нея има дупка, под която се крие някоя стара канализация на повече от 50 години.  Замислих се, ако случайно в тъмното мине през нея някой голям и тежък камион какво ще стане. Може би асфалта ще се разцепи и камиона ще пропадне.

Хората, които живеят до емблематичната дупка в с. Царева ливада споделиха пред мен, че многократно са пускали сигнали до кмета на село Царева Ливада г-жа Наталия Ковачева и до кмета на Община Дряново инж. Мирослав Семов, но всички сигнали са останали без отговор. 6 месеца хората се грижат да има дръвче в тази дупка, за да не би случайно някой лек автомобил да замести тяхното дръвче.

Кметовете мълчат и бездействат! Може би, ако се случи нещастен случай тогава биха се задействали да оправят този проблем! Все пак ул „Върбан Генчев“ се явява главен път за гр. Трявна и би трябвало да се вземат веднага мерки след като е подаден сигнал, да ама не! Все пак живеем в България, а тук всичко е възможно. Сигурно е едно, че ако имаше такава дупка пред къщата на кмета на с. Царева Ливада и пред тази на кмета на гр. Дряново инж. Мирослав Семов веднага щяха да бъдат взети мерки.

 

 

Коментари