СКАНДАЛНО! Трима пребиха и ограбиха 92-годишна жена и социалния ѝ асистент


Посегателството е станало в шуменското село Велино

Трима рецидивисти пребиха и ограбиха 92-годишна жена и мъжа, който се грижи за нея. Посегателството е извършено в шуменското село Велино. Извършителите са задържани само няколко часа след дръзкото престъпление.

Малко преди 03:00 ч. през нощта в сряда в къщата на 92-годишната баба Куля нахлуват няколко мъже. Освен възрастната жена там е бил и 61-годишният Величко Илиев, който се грижи за нея.

„Дойдоха, разбиха вратата, която беше заключена. Разбиха и другата врата и започнаха да ме бият. Искаха пари”, разказва Величко Илиев.

„След като не намират това, което търсят, те преминават в другата стая, където лежи трудно подвижна възрастна жена, на 92 години. Нанасят удари по лицето й. Искат ѝ всичките пари”, обясни ст. комисар Ялчън Расим, директор ОДМВР-Шумен.

Престъпниците си тръгват с едва 20 лева от къщата. С таксито, с което са дошли от Шумен, се връщат обратно в областния град. За няколко часа четирима мъже са открити и задържани. Всичките са криминално проявени.

Те са 27-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар, 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град. С постановление на прокурор трима от задържаните са с мярка до 72 часа, 44-годишният е с полицейска мярка до 24 часа. 

„Двама от извършителите, за които има доказателства, че са извършили деянието, са действали по време на извършването му в условията на опасен рецидив”, обясни Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

За трима има доказателство, че са фактическите извършители на престъплението. Четвъртият е чакал отвън. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

Директорът на областната дирекция и окръжният прокурор на Шумен се срещнаха с жертвите на грабежа.

източник: НОВА ТВ

Коментари