СКАНДАЛНО! С бунт на родители започна учебната година в ДГ „Слънце“ – Ловеч


Учебната година в ДГ „Слънце“ – Ловеч започна с бунт на родителите срещу директорката на заведението Христина Христова. Родителите се опитаха да получат обяснение от директорката какво налага разделението на децата. От родителите разбрахме, че от началото на седмицата текат проверки в „Слънце“ от РУО и Областна администрация и вече има установени нарушения. Друг интересен факт около въпросната директорка е, че тя е съпруга на заместник-кмета по образованието в Община Ловеч и нейн пряк началник Венцислав Христов.

Ето и какво разказаха родителите пред нашата медия: 

По неясни педагогически методи директорът на детска градина „Слънце“ в Ловеч разделя децата в детското заведение на напреднали и ненапреднали, съобщиха ядосани родители пред TroyanPress.

През последните седмици Христова е привиквала в кабинета си родителите на децата, които ги убеждавала, че разделянето е неизбежно, като на някои от тях твърдяла, че детето им е напреднало и от втора група преминава директно в четвърта група, макар и голямата разлика във възрастта.

Ежегодното преместване на децата е практика в „Слънце“. Родителите се жалват, че децата свикват, създават приятелства помежду си и от следващата учебна година групата е разсформирована. Освен с нови деца всяка година малчуганите се налага да сменят учителите си по неясни причини.

Едно е ясно, че Христова не отговори на нито един въпрос поставен от родителите и избяга най-нагло от тях с претекст, че в момента се извършва проверка и не иска да говори.

Предстои да разберем какво ще установи проверката в ДГ „Слънце“ и ще има ли последствия за действията на директорката!

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

 

Коментари