СКАНДАЛНО! Семов и съветник от „Воля“ в Дряново сключиха сделка, за да окупират МИГ Дряново – Трявна


В разгазара на пандемията от COVID-19 в целия свят, скандалните договорки в Дряново продължават. Бившият кмет на Дряново Мирослав Семов се прегърна с човека на „Воля“ за област Габрово Цветан Цонев. Прегръдката е в името на договорката Семов да стане председател на „МИГ Дряново – Трявна – В сърцето на Балкана“. В същото време в МИГ влизат и трима нови членове – земеделският производител Даниел Бурмов, фондация „Национален център за борба с бедствия и аварии“ (представлявано от Цветан Цонев, който е упълномощен от председателя на фондацията, общинският съветник от „Воля“  в Дряново Милен Стоянов) и фирма „Трифон Стойков“ ЕООД, който от своя страна е упълномощил Мирослав Семов да го представлява в МИГ Дряново – Трявна. Заверката става в разгара на извънредно положение в страната и излиза официално в търговския регистър на 18 март 2020 година.

Нека да припомним, че изпълнителен директор на МИГ Дряново – Трявна е Десислава Заевска, за която в Дряново се говори, че е любовница на Мирослав Семов и даже живеят заедно. В крайна сметка какво се получава. Органът, който разпределя милиони по проекти за двете общини се управлява от семейната двойка Мирослав Семов и Десислава Заевска. Друг важен факт е, че заплатата на Заевска е 5 минимални работни заплати на месец или около 3050 лв. Интересно ще бъде каква ще е заплатата на нейната половинка по легло Мирослав Семов…

На това хората му викат ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА. Искрено се надяваме кметовете на двете общини Дряново и Трявна, прокуратурата и КОНППИ да се намесят и да се установи има ли конфликт на интереси и това дали ще бъде предпоставка за скандални далавери за в бъдеще!

Следва продължение…

Коментари