СКАНДАЛНО! Радев обнародва тайно и по нощите Изборния кодекс в Държавен вестник


Румен Радев е издал указ посред нощите да се обнародва и публикува в Държавен вестник скандалния Изборен кодекс. По негово нареждане е бил издаден извънреден брой на Държавен вестник, за да може промените да влязат в сила от 1 май. По информация на медията ни това може да стане само и единствено с подписа на председателят на НС на Слави Трифонов – Ива Митева.  Тя може да разпореди издаване на извънреден брой на Държавен вестник, който е не просто  в почивен и неработен ден, а в празничния Разпети петък.ПРЕПОРЪЧАНО

Така с президентския указ, промените , направени в изборните правила само за два дни и седмици преди новите парламентарни избори, Румен Радев погази всякакви правила в държавата. 

От всичко това става ясно, че Румен Радев и Слави Трифонов са в пълна симбиоза. Бързината, с която се прави всичко, е безпрецедентна, не само заради сроковете, но и защото се прави навръх Великденските празници. Според отлично запознати, Румен Радев е бързал, тъй като има огромна вероятност БСП да върнат мандата, Народното събрание да се разпадне и промените, жадувани от обитателя на „Дондуков 2“ и гарантиращи му втори мандат, да пропаднат.

Припомняме, че благодарение на промените в Изборния кодекс, се дава възможност на Радев еднолично да определи състава на ЦИК. Машинното гласуване става задължително и се сложи край на хартиената бюлетина, освен с нарочна декларация и разрешение от СИК. Секциите извън чужбина са без ограничения, което пък дава пълна свобода да се мобилизира вота от Турция.

източник: pik.bg

Коментари