СКАНДАЛНО! Метежниците се барикадират с инвалидни колички – пръскат полицаите със спрейове и опитват да обърнат бусовете на жандармерията


Скандалните гаври на маскираните радикални метежници продължават. След бесилките, ковчезите, черните чували за трупове и заплахи за смърт, платените от олигарси лумпени вкараха и инвалидни колички в метежа си. Целта е да попречат на полицията, като оставят скъпите съоръжения пред тях.

Пред полицаите преди минути бяха паркирани няколко инвалидни колички, а междувременно униформените са пръскани от провокатори със спрейове и удряни с палки. Няколко полицаи вече пострадаха.

Сред метежниците се виждат маскирани и въоръжени с палки здрави момчета, които опитват всякакви провокации към полицаите. Румен Радев пък мина два пъти сред лумпените на Копейкин, Гошо Тъпото, „ДеБъ“, хората на Божков от „триото“ и сие, като бе облякъл гардовете си от НСО скандално с тениски „Мутри, вън“, ползвайки държавната служба за незаконните си цели. 

От полицията обявиха, че проявите на агресия срещу униформените, които са разположени около сградата на Народно събрание, за да опазват обществения ред. Някой от протестиращите отнеха част от полицейското оборудване, други направиха импровизирани заграждения от инвалидни колички…

Агресорите продължават насилието и опитват да обърнат бусовете на жандармерията. За момента има двама арестувани, единият е Росен Миленов от кохортата на Цветан Василев и един от хората на Гошо Тъпото. 

Oколо 9 часа част от метежниците опитаха да пробият полицейския кордон. Малко по-рано, втори човек е задържан в района на пл. „Независимост“, след като при проверка у него са открити забранени предмети. 

Източник: pik.bg

Коментари