СКАНДАЛНО! Иванка Цекова гони СК „Атнес“ от СУ „Св. Климент Охридски“-Троян


В деня на националния празник 3 март се разгорещи скандал във Фейсбук между СК „Атнес“ и директорката на СУ „Св. Климент Охридски“ Иванка Цекова. Във Фейсбук каратеките споделиха в какви условия тренират и въпреки това успяват да извоюват златни, сребърни и бронзови медали от различни състезания.

СК „Атнес“ провеждат своите тренировки два пъти седмично в продължение на 24 години в спортната зала на СУ „Св. Климент Охридски“ – Троян. Заплащат всеки месец наем и отопление на залата. През останалото време, те нямат достъп до залата дори, ако се налага да тренират повече за някое състезание.

На снимките, които „Атнес“ споделиха във Фейсбук, се вижда ясно в какви условия тренират. Половината от залата е тъмна, защото явно са изгорели крушките и няма кой да ги смени, а и училищният директор няма намерение в продължение на много време да вземе мерки. От спортния клуб споделиха още, че по време на тренировките и парно няма.

От своя страна Иванка Цекова изригна с коментар във Фейсбук: „Г-н Атев, уважавам усилията и постиженията на младите каратисти. Убедена съм, че младите хора трябва да спортуват. Но не приемам ехидни забележки по отношение на общинската база, за която отговарям. Щом смятате, че тя е „пещера“ имате пълно право да разтрогнете договора и да потърсите друго по-малко секретно място, в което да тренирате. Честит национален празник!“.

За Цекова очевидно най-лесното нещо е да разтрогне договора за наем, а не да вземе спешни мерки и да реши проблемите в спорната зала, където освен, че се тренира, а и учениците от училището провеждат своите часове по физкултура.

Иванка Цекова е поканила СК „Атнес“ на 6 март за преразглеждане на договора за наем. Ние от TroyanPress искрено се надяваме, че има и друг начин за решаване на проблема като Иванка Цекова в качеството на директор разпореди да бъдат сменени изгорелите крушки, реши проблема с отоплението в залата и даде достъп на каратеките и в другите дни, а не само в тези, в които имат тренировки (2 дни седмично).

Иванка Цекова дали ще разтрогне договора на СК „Атнес“ и ще ги прати на площада в Троян да тренират? Дали Цекова ще реши проблемите в спортната зала и ще остави каратеките да тренират в нормални условия и да продължат да прославят Троян? Дали Община Троян ще се намеси в спора между тях и ще вземе отношение по въпроса?

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

Коментари