СКАНДАЛНО! В ТЕЦ-Казанлък, същата схема като в „Елма“АД и „Елматех“ АД. Неизплатени заплати на работници за 3,4 и 5 години


ТЕЦ – Казанлък е поредното предприятие на семейство Баневи, при което не са плащани заплати на работници с години наред. Както вече съобщихме схемата е идентична с троянските предприятия „Елма“ и „Елматех“. И в ТЕЦ – Казанлък работниците са залъгвани с аванси от по 50 лв. на ръка като им е било казвано,че ако напуснат няма да си получат заплатите. 

Години наред казанлъчани търсят алтернативно отопление, след като ТЕЦ-Казанлък фалира. Наклонената крива за развитието на казанлъшката топлофикация започна от 2004 г., съобщава БГНЕС.

Тогава дружеството бе продадено на фондовата борса на холдинга “АКБ-Форес” с ръководител небезизвестният Николай Банев, който купи ТЕЦ-а за 1,66 милиона лева, и многократно след това паркира чисто новия си Майбах в града на розите. Именно този автомобил изгоря преди дни в столичен паркинг. Той обеща да преструктурира дружеството “Топлофикация Казанлък”, което към момента на купуването му отопляваше 6000 домакинства в Казанлък, както и редица обществени сгради и училища.

Още на следващата година от купуването на мегаструктурата в Казанлък, започнаха проблемите. На 23 декември 2005 г. топлоподаването бе спряно към всички 4357 потребители поради финансовата невъзможност за осигуряване доставки на гориво. Започнаха обещания, следвани от смяна на директори, докато през март 2010 г. дружеството прекратява временно топлоподаването. Последваха съдебни дела за обявяване в несъстоятелност. От над 200 души работещи там, съкращенията доведоха до оставане само на охрана за по-малко от 10 години от купуването на ТЕЦ-а.

Пет години след официалното фалиране на топлоцентралата, тя се е превърнала в скелет. Изрязани са всички метални части по съоръжението. Дограмите са изкормени, а сградата вече дори не се охранява. За доброто минало на топли жилища в Казанлък сега напомнят само двата огромни комина, съобщиха от pik.bg

 

Коментари