СКАНДАЛНО! Баневи неплащали на работници по 3, 4 и 5 години! Изгорели над 600 души в Троян („Елма“ АД и „Елматех“ АД)


Работниците получавали по 50 лв. на месец – аванс на ръка!

Снощи в предаването „Господари на ефира“ бе излъчен материал за обявеното в несъстоятелност предприятие на олигарха Николай Банев „Елматех“ – Троян. 130 работници на фирмата останаха на улицата без заплати. Баневи не плащали заплати на работниците с месеци и ги залъгвали с аванси от по 50-100 лв. Общата сума на неизплатените заплати на работниците в „Елматех“ е около 300 000 лв. – сума, която се равнява на една от луксозните коли на семейство Баневи.

Екипът ни попадна на материал излъчен преди 4 години през 2012 г. направен от БТВ за друго троянско предприятие, което бе собственост на семейство Баневи – емблематичният завод за Троян „Елма“. Историята, която се разказва тогава е абсолютно същата към днешна дата. Тогава хората също са били освободени от работа, без да им бъдат изплатени заплатите, които са ги изкарали с честен труд. Някои от тях са завели дела срещу Баневи за неизплатени заплати, а други са били лъгани, че няма смисъл да си търсят правата в съда.

Вече над 4 години работници от „Елма – Троян“ чакат да им бъдат изплатени заплатите от Николай Банев. Към днешна дата работниците от „Елматех“ и те започват да чакат своите възнаграждения!

Както гласи една българска поговорка: Старата песен на нов глас.

Ето и репортажa на БТВ от преди 4 години за „Елма“ – Троян: 

Коментари