Скандалния бизнесмен БОРИС БОЯДЖИЕВ свързван с ЕЛПРОМ ХАРМАНЛИ и БАЛКАНСКА ЗВЕЗДА бил щедро ФИНАНСИРАН ОТ ПАНАМСКА ОФШОРКА в периода на обира на АЛФАБАНК от троянеца Петко Митевски


Хотелът в Пампорво, зад който стои панамска офшорка
Хотелът в Пампорво, зад който стои панамска офшорка

Продължава издирването на Петко Митевски, който бе осъден на 15 години затвор за кражбата на 21 млн. лв. от Алфабанк. За малцина е възможно да отседнат в хотела на семейството му „Стриим ресорт“ в Пампорово, щедро финансиран от Панамска офшорка. Създадена да финансира проекта на жената на скандалния бизнесмен Борис Бояджиев, който пък е свързан с разграбването активи по време на масовата приватизация! Сега съпругата на Борис Бояджиев, сестра на издирвания от полицията Петко Митевски, е голям инвеститор, но забележете след 2011 година, когато е обира на века, когато изчезнаха 21 млн. лв. от Алфабанк.

Историята на фирмите свързани със семейство Бояджиеви е много заплетена. В течение на годините постоянно се прехвърлят дялово от една на друга фирма, и от едно лице на друго, та и на трето. Но след разследване на медията ни и дълго ровене в интернет станаха ясно няколко факта.

През 2006 година се учредява дружеството СТРИЙМ ПАМПОРОВО ЕООД с управители Борис Бояджиев и Веселин Янков като собственик на капитала е панамската офшорка АЛМЕКС ХОЛДИНГ АД. В края на 2009 година финансовата криза застига и Борис Бояджив, но не за дълго. През 2009 година собственик на капитала на СТРИЙМ ПАМПОРОВО става СТИКЪЛС ЕООД и управител става единствено Борис Бояджиев. Постепенно през 2011 година, управителят на СТРИЙМ ПАМПОРОВО се променя и на мястото на Борис става неговата жена Теменужка Бояджиева. Тога идва и възхода на дружествата на Борис и финансовите инжекции, които получава към неговите дружества, както и ИНДУСТРИАЛЕН ХОЛДИНГ АД излиза за първи път на печалба. 

 През 2014 година следва промяна отново. Едноличен собственик на капитала става фирмата „БОРКОМ БЕТА“ ЕООД, която след справка в търговския регистър е собственост на Теменужка Бояджиева. 

Кой стои зад СТИКЪЛС ЕООД? Тук отново е заплетена историята. В момента управител на СТИКЪЛС е Борис Бояджиев, а едноличен собственик на капитала е БГ ПРОПЪРТИС ООД, също фирма свързана със семейство Бояджиеви. 

Нека да продължим с лабиринта от фирми на семейството. ЕЛПРОМ ХАРМАНЛИ е акционерно дружество и в неговия борд на директорите влизат Теменужка  Бояджиева, синът й Тодор Бояджиев и фирмата БОРКОМ БЕТА ЕООД, а Борис Бояджиев се води представител. 

Това е една много малка част от историята на свързаните фирми с Борис Бояджиев и компания. Изникват много въпроси: 

Каква е връзката на офшорката АЛМЕКС ХОЛДИНГ АД с Борис Бояджиев?

Има ли връзка Петко Митевски с АЛМЕКС ХОЛДИНГ АД?

Дали през АЛМЕКС ХОЛДИНГ АД не са изпрани откраднатите 21 млн. лв. от Петко Митевски?
Дали подготовката за грабежа на Века не е започнала още през 2006 година и дали Борис Бояджиев участва косвено в грабежа на Алфабанк ? 

Остават много въпроси, на които ще продължаваме да търсим отговорите…

Истината е една – скандалния бизнесмен Борис Бояджиев е крупен приватизатор заграбил много активи по време на масовата приватизация за жълти стотинки. Името на Борис Бояджиев нашумя покрай организирания от него и Радан Кънев протест пред съдебната палата с искане за сваляне на Главния прокурор. Бояджиев е съратник на Иван Костов. Борис Бояджиев е собственик на  ИНДУСТРИАЛНЕН ХОЛДИНГ – АД ( бивш приватизационен фонд „Св.Никола“ ) , който през периода 2009-2011г. е пред фалит – преминал през  ликвидация. но към края на 2011г., най-вероятно е щедро подпомогнат от Петко Митевски с част от откраднатите 21млн. от Алфабанк и така се спасява, като излиза от ликвидация. Към настоящия момент Митевски работи във фирма на семейството на сестра си Теменужка Бояджиева. Панамската офшорка е спасителната лодка, от която започва презареждането на фалиралия приватизационен фонд, което е тема за компетентните органи.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

Коментари