Скандалният приватизатор Борис Бояджиев извъртял фалит на ПФ „Св. Никола“ (ИХК)*, за да може да стане собственик на всички активи? Ами акционерите, троянци, които си дадоха боновите книжки?! Защо Борис Бояджиев не даде отговор къде са парите на троянци … ??? Сезон 2, епизод 2


Скандалният масов приватизатор Борис Бояджиев, който години се правеше на троянец бе разобличен, че той е родом от Асеновград. Първата лъжа на Борис Бояджиев. Той се правил на софиянец, на пловдивчанин, на какъв ли не според това кого трябва да налъгва да си даде боновите книжки. Ченгенджийски истории достойни за него. Защо обаче му бе нужна тази мимикрия. Всички знаем, че Фондът за масова приватизация „Свети Никола“ прекръстен на Индустриална Холдингова Компания е фонд на бившата Държавна сигурност. Така разбираме реториката на илюзиите, които Борис Бояджиев е създавал посредством троянеца инж. Пенчо Адърски, който бил директор на Елма-АД по това време, до апр.1997г.
Банев се появил и ги помел, нещо повече Бояджиев изпаднал в истерия, заплашвал с други освен закона средства за саморазправа, типични за мутрите по това време, но Банев се подигравал с него. Просто Банев бил на много по-високо ниво, факт и от броя на предприятията, които са приватизирани. Самият Бояджиев бил на много по-ниско ниво и в службите, по-скоро доносник, които топи своите приятели, колеги и т.н., но това се знае от всички, а и той го разказва навсякъде.

Да се върнем на фонда за масова приватизация и фалитът му. Борис Бояджиев през 2011г. внася молба за ликвидация на фонда с наивния мотив, че фондът бил на загуба с 23 000лева!!! https://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=165678

Фондът притежава активи за милиарди. Назначават за ликвидатор лицето Георги Богданов, който харизва всички активи на Бояджиев и родата му, без този ликвидатор да пита какво се случва с крадените книжки, респ. акции на троянци по пр.пр. 7271/2000г. по описа на СГП, а защо ли!? Чакаме отговор от прокуратурата има ли умишлен фалит на фонда ? Защото днес тези активи, които уж не са носели доходност са на разпореждане на Борис Бояджиев, разбирайте фирмите му и му носят милиони, как така! Явно има умишлена безстопанственост и сговор за фалит?!  Има ли заделени пари за крадените бонови книжки, респ. акции на троянци?! Чакаме прокуратурата ….


Коментари