Светлозар Лазаров: Сорос създава циганска партия в България! Синът му и 300 ромски барони се събират в София!

Когато държавата си отива е недопустимо Борисов и Радев да си разменят реплики, категоричен е националният координатор на "Атака"


Националният координатор на партия „Атака“ Светлозар Лазаров разкри сензационно в студиото на БЛИЦ TV, че под диктовката на финансовото чудовище Джордж Сорос се готви създаване на циганска партия в България. Бившият главен секретар на МВР направи разтърсващи разкрития пред Ивайло Крачунов за дейността на тайното общество, което набира скорост.

– Г-н Лазаров, какъв е Вашият прочит на скандалната ситуация в Ихтиман, когато цигани се нахвърлиха върху полицаи?

– Ще вляза в детайли. Инцидентът започна от това, че едно лице не е изпълнило полицейско разпореждане, не се е подчинило, а след това е избягало. В последствие лицето е било задържано. Служителите на МВР са изпълнили своите задължения и са приложили закона.

Това даде повод този казус да тръгне в две посоки. От една страна започнаха т.нар. сблъсъци. Аз като човек настръхвам, когато чуя тази дума. Как може да има сблъсъци между служители на държавата, които изпълняват своите задължения, неприкосновени са и тяхната задача е да опазят обществения ред. Т.е. тук имаме представители на държавната власт от една страна, и от друга представители на една етническа група, които се опитват да представят възстановяването на обществения ред като действия срещу тях.

Вторият момент в случая в Ихтиман е, че имаме още един наболял проблем, че случилото се представя като действия срещу определен етнос или родова група и започват атаки срещу държавната власт. Това е несериозно! Проблемът е наслоен много назад във времето. Имаме много административни нарушения, извършени престъпления по много причини, но най-общо казано е налице дезинтеграция.  Интеграцията освен права, означава и задължения, най-елементарните от които са да си плащаш тока и водата.

– Което от години не се случва в ромските махали?

– Така е от години. Оттук вече се опитаха организации свързани с ромите, които от години получават грантове, да представят събитията в Ихтиман едва ли не като целенасочени действия на МВР или на управляващите. Това е несериозно, защото ние виждаме, че постоянно се задържат лица за престъпления, но никъде не ми е направило впечатление български граждани да застанат и да се оплачат, че прилагането на закона е репресия срещу определен род или махала.

– Свидетели сме как през последните години се загуби респекта към полицаите. Трябва ли те да действат като колегите си във Великобритания и САЩ и да се безкомпромисни, когато някой им посегне?

– Тук има възможности за много широко тълкуване, но аз мисля, че ние трябва да работим в две посоки. Първо, изграждане и надграждане на професионализма на българските полицаи по посока на действия в такива ситуации. На второ място ни е нужен дългосрочен процес за възпитаване на респект към закона и МВР. Респект към държавността, за да имаме определени резултати.

В момента ние можем да отворим една тема, защото разбирам какво казвате, но тя трябва да мине през много широка дискусии и голям брой лица, които трябва да вземат отношение по темата. Не бива с лека ръка да даваме становище, защото и едната и другата крайност не са добри. В МВР от години има една много добра практика, има детски полицейски академии, в които децата от малки се запознават със служителите на МВР, как те изпълняват служебните си задължения в най-общ план, и по този начин те виждат човешкия им облик.

– Но не трябва ли полицаите да действат респектиращо спрямо престъпниците, които ги нападат?

– В закона в момента е описано много добре как и какво се използва в определени ситуации. Говоря като оборудване и въоръжение. Дискусията по този въпрос е много широка и аз предлагам да започнем с надграждане на професионализма и въоръжението, защото ако видите как са оборудвани колегите ми няма да ви стане приятно. Това говори за отношението на държавата към тях. Необходимо е да се повиши оперативно-бойната подготовка на полицаите. Защото ако направим анализ колко боеприпаси използват по време на тренировъчни действия, ще видим какви са техните способности. От друга страна трябва да се работи и с обществото, за да се предотвратяват такива инциденти…

Продължението виж тук! 

Коментари