Ръководството на ОДМВР-Ловеч взе участие в Национално съвещание


Ръководството на ОДМВР- Ловеч взе участие в Национално съвещание на вътрешното ведомство, проведено 03  февруари в гр. София

Подготовката на предсрочните избори и активната комуникация с гражданите са били основните акценти в Национално съвещание на ръководния състав на министерството.

В националното съвещание  участвали са взели вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев, главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на ДАНС Димитър Георгиев,  политическото и професионално ръководство на МВР.  Основни теми са били подготовката за предсрочния вот и мерки за връщането на доверието на обществото към полицията.
Като приоритетна задача новото ръководство на МВР извежда възстановяването на връзката между районните инспектори и гражданите. По заповед на министъра информационни писма с името и координатите на районния инспектор, отговарящ за съответната територия, контактите на дежурните части на районните управления и областните дирекции, както и на дирекциите „Инспекторат“ и „Вътрешна сигурност“ в МВР трябва да достигнат до всеки вход на жилищна сграда в градовете, селата и вилните зони. Срокът за разпространението им е една седмица. Освен възможност на всеки гражданин за връзка с компетентните полицейски служители, мярката цели и повишаване на самоконтрола на служителите.
Активната комуникация с гражданите по местоживеене беше централна тема и по време на втория модул на Националното съвещание. За първи път се събраха началниците на всички районни полицейски управления в страната, общо 179. Те получиха преки и конкретни указания от министъра и професионалното ръководство. В края на съвещанието всеки един от тях получи националния флаг, който да постави в ръководеното от него управление. Средствата за знамената са събрани от политическия кабинет, а посланието към служителите – не забравяйте, че работите за България!

Коментари