РУО – Ловеч връчи наградите си по повод 24 май, областният управител с почетен знак


Регионалното управление на образованието в Ловеч връчи традиционните си награди по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура. Областният управител Георги Терзийски получи почетен знак за активна дейност и ползотворно сътрудничество с образователните институции.

Професионалното образование и промяната в подхода за утвърждаване на план приема в училищата на област Ловеч ще е акцент в работата, обявих при встъпването ми като областен управител на 10 май м.г., припомни той при получаване на наградата и благодари на Регионалното управление на образованието за признанието, като подчерта, че се работи заедно в една посока – децата да са в класните стаи и промяна на отношението към обучението в професионални паралелки, където младите хора могат да получат не само теоретични знания, но и професионален опит. Радвам се, че моделът на диалог между училища, общини, бизнес, който ние налагаме вече две години, е сочен като добър пример и от Министерството на образованието и науката. Затова и областта ни е пилотна по проект за проследяване и упражняване правото на образование на деца и обмен на информация за деца в риск, подчерта още областният управител.

Той поздрави в аванс всички наградени: „Помнете вие и предавайте това на децата, че българският език е нашата памет, далечният хоризонт на бъднините ни, че всяка буква е духовен ангел-пазител, който бди над нас, над вярата ни, който ни носи надежда! Честит празник на всички – просветители, творци, пазители на духовността. Пожелавам на всички дейци на културата, науката и образованието здраве, амбиция и творческа енергия”.

 

 

Коментари