Росен Веселинов, председател на БСП – Троян: Когато са заложени българските ценности, не трябва да се гледат политическите принадлежности


– Честита победа, г-н Веселинов! Как ще коментирате факта, че още на първи тур спечелихте председателкото място с 66 гласа?

– Благодаря и искам да кажа, че останалите претенденти са изключителни професионалисти и социалисти истински – хора доказани в своите области! Явно в тези 18 години, в които съм в БСП Троян, съм показал резултати в моята последователна работа и нейното реализиране и е дало ефект. Благодаря на всички другари и другарки, които ме подкрепиха и застанаха зад мен. Лесното приключи, сега започва трудната част, а именно реализирането на предизборната платформа, с която успях да спечеля делегатите.

Росен Веселинов
Росен Веселинов

– В какво състояние в момента е БСП – Троян?

– Искам да благодаря на досегашния председател на партията – другаря Кольо Кацаров и ще се възползвам от неговия опит да работим заедно в екип. Ще взема от по-възрастното поколение опита, а от по-младото – ентусиазма и порива. За да постигнем резултати, ще стъпя на една стабилна основа – троянската партийна организация.  Смятам, че в момента се намира на едно от предните места в България. И оттук нататък ще се старая да надграждам.

– Не мислите ли, че БСП все повече става застаряваща партия?

– Наистина трябва подмладяване. Имаме една силна младежка организация, която в момента се състои от 23 члена. Назад във времето  като се върна сме имали младежка организация, която е достигала и до 63 членуващи.  Но за съжаление в момента в България обстоятелствата  са такива, че младите търсят своето поприще и развитие в чужбина. Щом завършват образованието си, не виждат развитие в България. Затова един от приоритетите ми в бъдещата работа, ще е ефективно и целенасочено да се работи с младежката организация, за да може след завършване на образованието си младите да остават в община Троян и да се развиват тук!

– Каква ще бъде Вашата политика спрямо останалите партии, които са на територията на община Троян?

– Аз се разбирам с всички наши опоненти и съм в изключително добри отношения с всичките. Аз съм казал, че за да върви община Троян, ние трябва да милеем. Изборите минават и заминават, но ние оставаме жители на тази община и трябва всички заедно, работейки в екип, да спомогнем за развитието на общината, която да стане привлекателно място за живеене. Но иначе с останалите колеги сме в добри отношения, колегиални отношения.

– Това означава ли, че един ден може би ще има коалиция между БСП и ГЕРБ в името на общата кауза – община Троян?

– В момента не мога да го предрека. Нищо не е чудно, ще поживеем и ще видим какво ще се случи оттук нататък. Когато са заложени българските ценности не трябва да се гледат политическите пристрастия и принадлежности – кой е червен, кой е син, кой е зелен. Трябва всички заедно да работим за развитието на общината и нашата страна.

Коментари