Рокади в Община Троян! Ния Чонова заема кметското място на 9-ти май


Продължава инициативата на Община Троян – „Кмет за един ден“. Традиционно тя се провежда на 9 май – Ден на Европа. Младите троянци – Христо Христов, Ния Чонова, Айджан Салиева, Христин Гатев и Симеон Атанасов ще ръководят администрацията за един ден.

Христо Христов е в 12 клас в СУ „Васил Левски“, гр. Троян. Той има две втори места в състезания по математика и е дългогодишен организатор на всички училищни мероприятия. Ния Чонова е 11 клас в СУ „Св. Климент Охридски“. Тя е с профил „Информатика“ с интензивно изучаване на английски език. От три години е активен участник в клуб „Дебати“. Айджан Салиева е дванадесетокласничка в НУПИ „Проф. Венко Колев“, специалност „Рекламна графика“. Има второ място на Национален младежки конкурс на културата. Христин Гатев е също в 12 клас на ПГМЕТ-гр. Троян. Той е със специалност „Автотранспортна техника“. Активно участва във всички дейности на училището, с отлична оценка от Национална олимпиада по техническо чертане. Симеон Атанасов е възпитаник на СУ „Васил Левски“, с. Черни Осъм – планински водач.

На 9 май младите троянци ще започнат работния ден в 08.00 ч. с оперативка на ръководния състав на администрацията, а след това ще продължат със задълженията, които кметът, заместниците и председателят на ОбС-Троян имат.

Коментари