Розалина Русенова – директор на СОУ „Васил Левски“, Троян: Такава юбилейна годишнина се случва веднъж в живота на човек


„Нека всички станем част от 100 – годишния юбилей на гимназиалното образование в Троян“.Това призова Виолета Маркова – председател на Училищното настоятелство на СОУ „Васил Левски“ в приветственото си обръщение в началото на благотворителната вечер, с която се постави началото на инициативите за отбелязването на 100 години гимназиално образование в Троян.

Събитието се състоя в петък, 26-ти февруари, в р-т „България“.

„Такава юбилейна годишнина се случва веднъж в живота на човек, затова нека всеки да бъде полезен с каквото може за достойното ѝ отбелязване“ – каза Розалина Русенова – директор на СОУ „Васил Левски“ и поднесе специални благодарности на всички, които се отзоваха на благотворителната инициатива и положиха усилия тя да се осъществи.

Официални гости на благотворителната вечер бяха негово Високо преосвещенство игуменът на Троянския манастир епископ Сионий, Иван Миховски – народен представител, заместник-кметът на община Троян Поля Димова, директори и управители на обществени и частни организации и институции, представители на местния бизнес, общественици.

Кметът на община Троян Донка Михайлова, която не успя да присъства лично на събитието, поднесе своя поздрав чрез видео обръщение. Тя сподели, че отбелязването на 100-годишния юбилей е изключително важен за Троян и за троянци.

Тържествената част продължи с представяне на ретроспективен късометражен филм за инициативите и постиженията на СОУ „Васил Левски“ през изминалата година, изработен от десетокласника Петър Аврамски.

В програмата се включиха и млади талантливи певци, които под ръководството на Мариета Жекова, преподавател по музика, бяха подготвили кратък, но изключително емоционално зареден концерт. Гостите имаха възможност да чуят изпълнения на Ралица Йовчевска, Габриела Маркова, Мира Попова, Дориана Тончева, Христиана Спасова, Весела Думанова, Весела Джамбазова, Христо Христов, Радко Петков,
вокална група „Гласчета“ със солист Преслав Калчев и студия „Гласове“. По-късно вечерта изпълнението на „Лане мое“ на Радко Петков бе една от специалните изненади в томболата.

Кулинарни, сервитьорски и бармански умения отново показаха учениците от професионалните паралелки, които се погрижиха на гостите нищо да не им липсва. С помощта и майсторските съвети на Иванка Църова и Милена Мартинова, преподаватели по практика, те не спряха да изненадват гостите с изпълнения от висшия кулинарен пилотаж, като показаха отлични способности в презентирането на ястията и съчетаването на напитките. Благодарение на тези умения всяка година учениците от професионалната паралелка ни радват с титли от националните кулинарни състезания за младежи.

Водещ на вечерта бе харизматичният ловешки актьор Мирослав Йонков.

Всички гости получиха ръчно изработени от деца от начален етап картички с благопожелания за предстоящия празник баба Марта.

file-page1file-page2
Имаше и флаери с предварителната програма за юбилея, както и листчета с призив за подкрепа на Радко Петков (номиниран за награда на Фондация Бербатов) и за подкрепа за клипа на Божидара, изпълняваща песента на Уитни Хюстън „Винаги ще те обичам“, който клип тази година представя училището в художествено-музикалното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Училищното настоятелство, в качеството си на главен инициатор и организатор на благотворителната вечер, бе подготвило томбола с изключително атрактивни и стойностни предмети, дарени от различни фирми.

Гостите имаха възможност да изразят спомоществователната си воля и по-дискретно – чрез дарения в дарителска кутия.
В края на вечерта комисия от Училищното настоятелство преброи и отчете дарените средства в размер на 8 065 лв.

Те ще послужат за осъществяването на инициативите, свързани с отбелязването на 100-годишнината на гимназиалното образование в Троян, чийто главен инициатор и организатор е СОУ „Васил Левски.

Източник: vlevski.eu

Коментари