Реновирана зала за физиотерапия откриха в ДКЦ III


Реновирана електрозала за физиотерапия откри в ДКЦ III кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков. В обновената зала има пет процедурни кабини, в четири от които апаратурата е нова. 25хиляди лева са инвестирани в обновяването на отделението и закупуването на нова и модерна техника.пл3 Така вече здравното заведение разполага с най-съвременния апарат за физиотерапевтични процедури на колянна и тазобедрена стави, каза управителят д-р Валерий  Желязков и подчерта, че инвестицията е факт благодарение на решението на общината да се откаже от дивидент от общинските ДКЦ-та, за което благодари на кмета проф. Димитър Стойков и на общинските съветници.

IMG 9785 „Не трябва да се търси печалба в здравеопазването, а трябва да се инвестира в нова техника. Тази инвестиция се връща стократно.Прогресът в съвременната медицина се дължи  на новата модерна апаратура, с която работят добре подготвени и можещи специалисти и това носи възвръщаемост”, каза при откриването проф. Стойков и потвърди  заявената преди 4 години категорична своя позиция, че общински ДКЦ-та няма да бъдат приватизирани и няма да се допусне нито фалит, нито закриването на дейности.

Месечно през физиотерапията на общинското ДКЦ минават между 140 и 220 пациенти. По думите на управителя д-р Валерий Желязков новата инвестиция ще се изплати за около
година.

Коментари