Ремонтите по пътищата приключват или се замразяват до 1 юли


Пътните ремонти трябва да приключат до 1 юли. Това е графикът на строителите и изпълнителите относно големите ремонти по магистралите.
Там, където не може да се приключи, ще се замрази и ще се освободи движението, за да може трафикът през юли и август да е безпрепятствен, заяви пред Дарик министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

Тук има и два важни елемента – в момента ремонтираме около 50 км от магистрала „Тракия“, част от тези участъци са вече готови, а тези, които се ремонтират още, ще бъдат завършени„, обасни министър Павлова.

Други от участъците ще започнат изцяло през септември. Има един малък участък от около 2-3 км, с който може да има проблем с маркировката за 1 юли и то е, защото валят дъждове.

Другият важен нюанс са виадуктите. Чисто технологично времето за ремонт на един виадукт отнема много повече от 2 месеца, тъй като изцяло подменяме основи и изолация.

Така че виадуктите ще са готови наесен. Но на 1 юли освобождаваме движението изцяло„, каза Павлова.

Продължава, обаче работата и тази година трябва да се завърши Северната скоростна тангента на Околовръстното шосе; на 30 октомври завършва Западната дъга – връзката на магистрала „Люлин“ с голямото кръстовище на бул. „Сливница“.

Обходът на Монтана също ще е готов до края на месец октомври. Магистрала „Струма“ в участъка Сандански-Кулата ще бъде пуснат на 1 август, а участъкът до Благоевград ще има най-късно в края на месец октомври. Плановете са през 2020 г. от София до Кулата ще се стига по магистрала.

Източник: dir.bg
Коментари